APostolou-365x365Έντονη αθλητική δράση είχε σήμερα 22/3/2017 το σχολείο μας καθώς μαθητές και μαθήτριες αγωνίστηκαν στην άρση βαρών και στον στίβο ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο βασιλιάς των Ολυμπιακών αγώνων.

Στην άρση βαρών ο μαθητής του Β1 Έκτορας Αποστόλου κατέκτησε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στην κατηγορία των 69 κιλών. Ο Αποστόλου σήκωσε στην κίνηση του αρασέ 76 κιλά και στην αντίστοιχη του επολέ-ζετέ 96 κιλά (Σύνολο 172 κιλά). Αξίζει να σημειωθεί ότι έχασε το αργυρό μετάλλιο για ένα κιλό στο σύνολο. Ο Αποστόλου με αυτή τη νίκη του πήρε πριμοδότηση 10% για τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2018. Να αναφέρουμε ότι πέρσι στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ως μαθητής της πρώτης Λυκείου είχε σηκώσει 67 κιλά στην κίνηση του αρασέ και 80 κιλά στην κίνηση του επολέ-ζετέ (Σύνολο 147 κιλά) και είχε πάρει την πέμπτη θέση.

Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και ο Νίκος Παπαδάκος (Γ4) ο οποίος πήρε την 7η θέση με 56 κιλά στο αρασέ και 75 στο επολέ-ζετέ (Σύνολο 131 κιλά).

ΣΤΙΒΟΣ Πολύ δυνατή, για μία ακόμη φορά, ήταν η παρουσία του σχολείου μας στην Α? Φάση Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά. Το σχολείο συμμετείχε με 10 συνολικά αθλητές και σημείωσε σημαντικές διακρίσεις. Ο μαθητής Μπάρκουλης Γιώργος κέρδισε το μήκος μαθητών με επίδοση 6.44μ. από το πρώτο άλμα, ενώ ο μαθητής Αδάμ Αλέξανδρος βγήκε δεύτερος στο τριπλούν μαθητών με επίδοση 12.91μ. στην τελευταία του προσπάθεια. Οι παραπάνω μαθητές πήραν αυτόματα και την πρόκριση για τη Β? Φάση των αγώνων. Την τρίτη θέση κατέκτησαν η μαθήτρια Μαρτσουκάκη Ειρήνη στα 400μ. (63.9?) και ο μαθητής Χατζηθεοδοσίου Μάριος στο τριπλούν (12.67μ.). Επιτυχής ήταν και η εμφάνιση των υπόλοιπων αθλητών στο μήκος (Βερτζώνης Νίκος) και τα 100μ. (Ντάικο, Συροπούλου, Πολίτης, Τριανταφύλλης), ενώ ο μαθητής Ψυλλάκης Κων/νος δεν κατάφερε να αγωνιστεί στα 1500μ. λόγω τραυματισμού

 

3ος Πανελληνιονίκης ο Αποστόλου στην άρση βαρών-Στη ΄Β φάση Μπάρκουλης, Αδάμ στον στίβο