diagonismosΟ Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Προτύπου-Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών, αποτιμώντας θετικά τη σχετική εμπειρία των προηγούμενων δύο διοργανώσεων, αποφάσισε να προκηρύξει εκνέου ενδοσχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής.
Στόχος είναι να συμμετέχουν οι μαθητές σε δραστηριότητες που ενισχύουν την άμιλλα, τις πνευματικές αξίες, τη δημιουργικότητα και προάγουν το ρόλο του σχολείου ως πυρήνα διαμόρφωσης κοινωνικού ιστού.

Συμμετοχή. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές του Λυκείου. Κάθε μαθητής μπορεί να υποβάλει ένα έργο ?ατομικό ή ομαδικό? το οποίο να ανήκει σε ένα από τα παρακάτω είδη:

(1) Διήγημα  (2) Ποίημα  (3) Στίχοι τραγουδιού (4) Θεατρικό έργο  (5) Σενάριο  (6) Δοκίμιο.

Θέμα: Το θέμα κάθε έργου είναι ελεύθερο.

Έκταση: Ορίζεται: Για τα 1 & 4-6, έως 2.500 λέξεις. Για τα 2 & 3, έως 100 στίχοι (ή 800 λέξεις).

Τρόπος Διεξαγωγής: Κάθε διαγωνιζόμενος θα υποβάλει το έργο του σε ηλεκτρονι κή μορφή και με καλυμμένα τα στοιχεία ταυτότητας, ώστε ο διαγωνισμός να είναι αδιάβλητος.

Συντονιστική Επιτροπή του Διαγωνισμού: Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση και τον συντονισμό είναι οι καθηγητές: Δημήτρης Αρμάος, Ελένη Γεωργίου & Μαργαρίτα Στεφάνου.

Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού: Υπεύθυνοι για την αξιολόγηση των έργων θα είναι και πάλι καθηγητές του σχολείου. Τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα του σχολείου.

Υποβολή Αιτήσεων & Προθεσμίες: Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές μέχρι και την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013. Τα έργα θα γίνουν δεκτά (πρέπει να υποβληθούν) μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014. Θα οριστεί άμεσα ημέρα ενημέρωσης προς τους διαγωνιζόμενους, όπου θα αναφερθούν τα κριτήρια αξιολόγησης και θα απαντηθούν ερωτήματα και απορίες. Παράταση δεν θα δοθεί.

Διακρίσεις: Βραβεία και αναμνηστικά συμμετοχής ανά κατηγορία.

Εκδήλωση Παρουσίασης: Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση βράβευσης, όπου θα γίνει και απολογισμός-αξιολόγηση των συμμετοχών και των διακρίσεων του διαγωνισμού, με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και καθηγητών.

3ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στο Σχολείο 2013-2014