ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Συμμετοχή του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών στη σχολική εβδομάδα ενεργών πολιτών -17 – 21 Μαΐου 2021 “ACT – ACTIVE CITIZENSHIP”

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχαν με επιτυχία στην 4η ημέρα της Σχολικής Εβδομάδας Ενεργών Πολιτών: “ACT – ACTive citizenship”, που διοργάνωσε για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των πολλαπλασιαστικών εκδηλώσεων προβολής και διάδοσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ3 2017-2020

Απονομή βραβείων του 2ου Διασχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής “Δημήτρης Αρμάος” 2020-2021

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και απόστασης, η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον 2ο Διασχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων Α΄ Αθήνας για το σχολικό έτος 2020-2021.

Μεγάλη επιτυχία των μαθητών του σχολείου μας στα Μαθηματικά

Στον Διαγωνισμό “Θαλής”, στον οποίο διαγωνίστηκαν περισσότεροι από 20.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, διακρίθηκαν τρεις μαθήτριες του σχολείου μας: η Μαρία Κατσαούνη (Α΄τάξη), η Στυλιανή Στάμου (Β΄ τάξη) και η Δήμητρα Χειλάκου (Β΄ τάξη).
Οι μαθήτριές μας προκρίθηκαν στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών “Αρχιμήδης” που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου 2021.
Θερμά συγχαρητήρια στις τρεις μαθήτριες!  Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον διαγωνισμό “Αρχιμήδης”.

Συμμετοχή του σχολείου μας στους 4ους διαδικτυακούς ρητορικούς αγώνες στην αγγλική γλώσσα (4th online debate tournament)

Το σχολείο μας συμμετείχε στους 4ους διαδικτυακούς ρητορικούς αγώνες στην αγγλική γλώσσα (4th online debate tournament) των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου σε συνεργασία με το ΓΕ.Λ. Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Microsoft teams.

Συμμετοχή του σχολείου στην 1η Διαδικτυακή Ημερήσια Γενική Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Στις 24 Απριλίου 2021, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος διοργάνωσε την πρώτη Διαδικτυακή Ημερήσια Γενική Ολομέλεια υπό την ομπρέλα της 43ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής. Στη δράση πήραν μέρος ως αντιπρόσωποι (delegates) οι μαθήτριες της Α τάξης του σχολείου μας Ευγενία Γεωργιάδη (Α1) και Αμαλία Καπνόριζα (Α3).

Τα πουλιά – Karchata”: ένα εικονογραφημένο παραμύθι

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Αναστασίας Σταματοπούλου, απόφοιτης του σχολείου μας, σήμερα φοιτήτριας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στηριγμένο σε κείμενο που έλαβε το πρώτο βραβείο στον περσινό Διασχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής.
Της ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο.

Η ταινία “LOGICOMIX” Σάββατο 03/04/21 στις 19:00 EΡΤ2

Ένα ελληνικό κόμικ που αναφέρεται στη θεμελίωση και στα «πάθη» των μαθηματικών … γίνεται αφορμή για μια άλλου είδους διαχείριση της εκπαίδευσης. Με οδηγό τον Απόστολο Δοξιάδη και τους συνοδοιπόρους του, οι ιστορίες εισβάλλουν στο εκπαιδευτικό σύστημα και οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου της Αθήνας στήνουν ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης που διαλύει τις παρεξηγήσεις και καταργεί τη σχολική πλήξη…

Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου. Διακόσια χρόνια από την έναρξη της επανάστασης

Τι μπορεί να σηματοδοτεί ένα γεγονός που συνέβη διακόσια χρόνια πριν; Πώς επιχειρούμε να συνδεθούμε με αυτό το γεγονός; Ποιος είναι ο ρόλος μίας εθνικής επετείου; Ποιοι είναι οι συμβολισμοί της και ποιες οι αναπαραστάσεις της;

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης του Κολλεγίου Αθηνών

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, το σχολείο μας συμμετείχε στον Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης του Κολλεγίου Αθηνών, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στην ποίηση της Κικής Δημουλά.

Αναδημοσίευση ψηφίσματος του 15μελούς

Αναδημοσιεύουμε από το μαθητικό περιοδικό ΑΠΟΝΤΕΣ, ψήφισμα του 15ου Συμβουλίου του σχολείου, με τίτλο “10 μήνες μετά, κι ακόμα προσπαθούν να κρύψουν την κρατική ευθύνη πίσω από την ατομική. Είναι τεράστια όμως και βγάζει μάτι …”: URL: http://2lyk-peir-athin.att.sch.gr/library/apontes/?p=2640

Β΄ Διασχολικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής Προτύπων & Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας «Δημήτρης Αρμάος». Προκήρυξη

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 1ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών, του 2ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών και του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλούν τις μαθήτριες και τους μαθητές τους στον 2ο Διασχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής Προτύπων και Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας «Δημήτρης Αρμάος».

Μνήμη Πολυτεχνείου: 47 χρόνια μετά

Ο Νοέμβρης του ΄73 διατηρεί ακόμα μια ξεχωριστή ιστορική και πολιτική σημασία. Ένα άρωμα ελευθερίας και πολιτικής εξέγερσης που δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ούτε να το θεωρήσουμε απλώς ‘παρωχημένο’. Το Πολυτεχνείο υπήρξε ένας τόπος βιωματικής και συγκινησιακής συμπύκνωσης όπου κάποιοι χιλιάδες Έλληνες έδωσαν το παρών, ένα παρών ηρωικό, μέσα σε μια θάλασσα μουδιασμένων σιωπών.

«Κλεψύδρες»: Ένα νέο βιβλίο προστίθεται στις εκδόσεις του σχολείου

Κλεψύδρες. Βραβευμένα έργα Α΄ Διασχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας «Δημήτρης Αρμάος», Αθήνα 2020, σ. 98, 14Χ21 εκ., ISBN 978-618-82483-3-5 Για οκτώ συνεχείς… Περισσότερα »«Κλεψύδρες»: Ένα νέο βιβλίο προστίθεται στις εκδόσεις του σχολείου