Ως γνωστόν το σχολείο μας την περσινή περίοδο αναδείχθηκε πρώτο σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο στο ομαδικό άθλημα της χειροσφαίρισης (χάντμπολ) στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες και αυτή ήταν η μεγαλύτερη αθλητική επιτυχία στην ιστορία του. Φέτος φαίνεται ότι οι επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο συνεχίζονται σε διαφορετικά Ολυμπιακά αθλήματα.
Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 οι μαθητές Έκτορας Αποστόλου και Δημήτριος Φαλτσέτας μαθητές της Α΄τάξης έφτασαν μια ανάσα από τις πανελλήνιες νίκες στην άρση βαρών και στο τζούντο (βαρέα αθλήματα). Στην άρση βαρών αγωνίστηκε με τα χρώματα του σχολείου μας ο μαθητής Έκτορας Αποστόλου, ο οποίος σήκωσε 67 κιλά στην κίνηση του αρασέ (άρση της μπάρας με μια κίνηση) και στη συνέχεια 80 κιλά στην κίνηση του επολέ-ζετέ (άρση της μπάρας με δυο κινήσεις). Έφθασε στο σύνολο τα 147 κιλά και πήρε την πέμπτη θέση. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είχαν προκριθεί 11 αθλητές. Στο Τζούντο (Ιαπωνικό μαχητικό άθλημα πάλης) ο μαθητής Δημήτριος Φαλτσέτας νίκησε τον πρώτο αγώνα εύκολα και στην συνέχεια έχασε τον δεύτερο. Προκειμένου να συνεχίσει στον ημιτελικό έπαιξε στο ρεπεσάζ (προκριματικός αγώνας που δίνει την ευκαιρία σε αποτυχόντες των προηγούμενων γύρων να προκριθούν στην επόμενη φάση). Παρότι βρέθηκε στην αρχή του αγώνα μπροστά στο σκορ τελικά έχασε και πήρε την πέμπτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας φοιτούν στην Α΄τάξη και έχουν ακόμα δυο χρόνια μπροστά τους στο σχολείο μας ώστε να βελτιώσουν τα ρεκόρ και τις θέσεις τους.

Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Θανάσης Τσούκος

apostolou1

faltsetas

Μεγάλες επιτυχίες στα ατομικά αθλήματα!! Αποστόλου (Α1) και Φαλτσέτας (Α6) στην 5η θέση στα πανελλήνια πρωταθλήματα άρσης βαρών και τζούντο