stivosΜετά από πολλά χρόνια προκρίθηκαν δυο μαθητές του σχολείου μας στη Β΄Φάση σχολικών αγώνων στον κλασικό αθλητισμό. Πιο συγκεκριμένα, και κατά τη διάρκεια της Α΄Φάσης που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Κοσμά την Τρίτη 29 Μαρτίου, ο μαθητής Γεώργιος Μπάρκουλης-Γαβρής  κατέκτησε την πρώτη θέση σε όλη την Α΄περιφέρεια της Αθήνας στο άλμα σε μήκος με επίδοση 6.13μ το οποίο και αποτελεί ατομικό ρεκόρ (προηγ. 6.09). Ο Μπάρκουλης-Γαβρής χρειαζόταν τουλάχιστον 6.10 μ. για να πάρει την πρόκριση καθώς και μια εκ των δυο πρώτων θέσεων. Ο μαθητής μας είναι αθλητής του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου (ΠΓΣ) και ανήκει στην κατηγορία παίδων. Αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία στη μικρή αθλητική του καριέρα.

Τη μεγάλη όμως έκπληξη των αγώνων για το σχολείο μας έκανε ο ποδοσφαιριστής Κωνσταντίνος Κολτσίδας του Γ3 (παίκτης του Ολυμπιακού) ο οποίος παρότι δεν ασχολείται με το αγώνισμα των 2000μ με φυσικά εμπόδια και έτρεξε κούρσα για πρώτη φορά στη ζωή του, κατάφερε το αδιανόητο, να προκριθεί στη Β΄Φάση στον κλασικό αθλητισμό κάτι το οποίο είχε κάνει 2 μήνες πριν και στο άθλημα της χειροσφαίρισης!!!! Ο Κολτσίδας πέτυχε χρόνο 6 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα πήρε την πρώτη θέση και ξεπέρασε το όριο που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Παιδείας (7 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα).

Μπάρκουλης-Γαβρής και Κολτσίδας θα λάβουν μέρος στη Β΄Φάση η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου και πάλι στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Θανάσης Τσούκος

Στη Β΄Φάση των σχολικών αγώνων κλασικού αθλητισμού ο Μπάρκουλης-Γαβρής (Β4). Τη μεγάλη έκπληξη ο Κολτσίδας (Γ3)