ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Β΄ Διασχολικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής Προτύπων & Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας «Δημήτρης Αρμάος». Προκήρυξη

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 1ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών, του 2ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών και του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλούν τις μαθήτριες και τους μαθητές τους στον 2ο Διασχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής Προτύπων και Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας «Δημήτρης Αρμάος».

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ «Δημήτρης Αρμάος» – ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η Συντονιστική Επιτροπή του Διασχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας «Δημήτρης Αρμάος» ανακοινώνει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2019-2020…

Επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

Ο μαθητής μας της Γ’ τάξης, Γιώργος Μπάκνης πέρασε με επιτυχία την 1η και τη 2η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής και οδεύει για την 3η φάση που είναι και η τελευταία. Συγχαίρουμε τον μαθητή και του ευχόμαστε επιτυχία και στην 3η φάση.

Πανελλήνιος διαγωνισμός Φυσικής

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, Και τη φετινή σχολική χρονιά πολλοί μαθητές μας δήλωσαν συμμετοχή τόσο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης”, όσο και στον Πανελλήνιο διαγωνισμό… Περισσότερα »Πανελλήνιος διαγωνισμός Φυσικής

Αποτελέσματα 80ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στα Μαθηματικά “Ο Θαλής”

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 80ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019. Η επόμενη φάση του διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» θα γίνει το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Διασχολικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής Πειραματικών Λυκείων Α΄Αθήνας “Δημήτρης Αρμάος”

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 1ου Π.ΓΕΛ Αθηνών, του 2ου Π.ΓΕΛ και του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλούν τις μαθήτριες και τους μαθητές τους στον 1ο Διασχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας «Δημήτρης Αρμάος»…

Μεγάλη επιτυχία στην 30η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας. Ανάμεσα στους διακριθέντες και η μαθήτριά μας Δανάη Θέου

Τεράστια ήταν η επιτυχία των μαθητών και μαθητριών που συγκρότησαν την ελληνική ομάδα στην 30η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας που διεξήχθη από 14 έως 21 Ιουλίου 2019 στο Szeged της Ουγγαρίας, αφού επέστρεψαν με ένα αργυρό μετάλλιο, δύο χάλκινα και μία εύφημο μνεία.

Απονομή βραβείων στον 8ο Ενδοσχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΜΑΟΣ» 2018-2019

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του σχολείου μας η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον Η΄ Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής για το σχολικό έτος 2018-2019.
Στον φετινό Διαγωνισμό συμμετείχαν 11 μαθητές και μαθήτριες με 13 κείμενα, αφού δύο από αυτούς συμμετείχαν σε περισσότερα του ενός είδη. Ο Η΄ διαγωνισμός είχε περιορισμένες, σε σχέση με τον προηγούμενο, συμμετοχές, οι οποίες όμως ξεχώρισαν για την ποιότητά τους. Τα έργα τόσο του περσινού διαγωνισμού όσο και του φετινού θα περιληφθούν σε τόμο, ο οποίος θα εκδοθεί σύντομα με δαπάνες της σχολικής κοινότητας.

Τρεις μαθήτριές μας στον τελικό του 8ου Πανελλαδικού μαθητικού διαγωνισμού Φιλοσοφίας, που διοργανώνει το Παν/μιο Πατρών

Μεγάλη η επιτυχία του σχολείου μας στον φετινό 8ο Πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό Φιλοσοφίας που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τρεις μαθήτριές μας πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 22 και 23 Μαρτίου 2019. Θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία της επιτυχίας αυτής, καθώς φέτος ο Διαγωνισμός σημείωσε μεγάλο αριθμό συμμετοχών με πάνω από 350 μαθητές από όλη τη χώρα.

8ος Ενδοσχολικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής «Δημήτρης Αρμάος» 2018-2019. Προκήρυξη

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών, αποτιμώντας θετικά την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, προκηρύσσει τον 8ο Ενδοσχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής. ικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να υποβάλει ένα έργο – ατομικό ή ομαδικό – το οποίο να ανήκει σε ένα από τα παρακάτω είδη: (1) Διήγημα, (2) Δοκίμιο (3) Θεατρικό έργο, (4) Σενάριο (5) Ποίημα, (6) Στίχοι τραγουδιού. Το θέμα κάθε έργου είναι ελεύθερο.

Απονομή βραβείων στον 7ο Ενδοσχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΜΑΟΣ» 2017-2018

Την Πέμπτη 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του σχολείου μας εκδήλωση για τη βράβευση των διακριθέντων μαθητών και μαθητριών του 7ου Ενδοσχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής «Δημήτρης Αρμάος» για το έτος 2017-2018. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 34 μαθητές του σχολείου με 33 κείμενα. Ο διαγωνισμός συντονίστηκε από τους Δήμητρα Καραδήμα, Σπύρο Καρύδη και Μαργαρίτα Στεφάνου. Την αξιολόγηση ανέλαβαν δέκα καθηγητές του σχολείου, μία ποιήτρια και ένας παλιός απόφοιτος του σχολείου, και σήμερα φοιτητής Φιλολογίας και ποιητής.

7ος Ενδοσχολικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής 2017-2018 – Απονομή βραβείων

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στις 12.45  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον 7ο Ενδοσχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής “Δημήτρης Αρμάος”, για το σχολικό ετος 2017-2018.

Επιτυχημένη η συμμετοχή της ομάδας μας στους 3ους Μαθηματικούς Αγώνες 2018 των Αρσάκειων-Τοσίτσειων Σχολείων Εκάλης

Οι μαθητές μας της Α’ Λυκείου: Στάμος Ανδρέας, Τσουκνίδας Οδυσσέας-Αρθούρος-Ρήγας, Φαλτσέτας Στέλιος, Χατζηγεωργίου Ζωή, Χιλιαρχοπούλου Άννα-Ίριδα, συμμετείχαν στους 3ους Μαθηματικούς Αγώνες 2018 που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης στις 9/5/2018 και κατέλαβαν την 3η θέση ανάμεσα στις 52 ομάδες

Η μαθήτριά μας Δήμητρα Ροδιά, στην τελική φάση του 7ου Πανελλαδικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου!

Η μαθήτριά μας Δήμητρα Ροδιά, με βαθμό 18,5, συγκαταλέγεται στους 15 προκριθέντες της προκριματικής φάσης του 7ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, στον οποίο συμμετείχαν 524 μαθητές και μαθήτριες από 23 νομούς της χώρας. 

Διαγωνισμός Φυσικής Αριστοτέλης 2018

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου«Αριστοτέλης» 2018 που διοργανώνει, το Φυσικό Τμήμα του ΕΚΠΑ, η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την εκπαίδευση και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, πραγματοποιείται το Σάββατο 10 Μαρτίου. Οι μαθητές του σχολείου μας που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό, θα εξεταστούν στο: 26ο ΓΕΛ Αθηνών Μαράσλειο, ΜΑΡΑΣΛΗ 12 & ΣΟΥΗΔΙΑΣ, Κολωνάκι,Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες…..