Στη σελίδα αυτή γνωστοποιούνται οι εγκεκριμένοι μαθητικοί διαγωνισμοί σε χρονολογική σειρά. Στην κάθε εγγραφή υπάρχει ο τίτλος του διαγωνισμού και ο φορέας που τον διεξάγει, οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων ή έργων, καθώς και οι σύνδεσμοι στα σχετικά έγγραφα. Η σελίδα ενημερώνεται διαρκώς ώστε να παρέχει πάντα τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 11ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει τον 11ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη, για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, περιόδου 2022 – 2023. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Προθεσμία υποβολής των συμμετοχών ορίζεται η 31η Μαΐου 2023.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ενημερωθείτε από τη σχετική προκήρυξη.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΛΕΙΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙΤΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

2ΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ “ALAN TURING” ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2022-23

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες Π/θμιας (Ε΄ & ΣΤ΄ τάξη) και Δ/θμιας Εκπαίδευσης (όλων των τάξεων και όλων των τύπων σχολείων) της χώρας, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Για τους στόχους, τη συμμετοχή και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού μπορείτε να ενημερωθείτε από τη σχετική προκήρυξη:
2ΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ “ALAN TURING”

«Μαθητικός Διαγωνισμός Ρητορικής Τέχνης – Pierce»

Διοργανώνεται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-Pierce.Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 έως και Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων όλης της χώρας.
Έγκριση και πληροφορίες για τον διαγωνισμό

9ος Μαθητικός Διαγωνισμός Σκιτσοφρένεια @ Pierce 2023 “Ανθρωπος και ζώα”, για το σχολικό έτος 2022-23.

Φορέας: Γενικού Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Αφορά μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (όλων των τύπων σχολείων και όλων των τάξεων), γενικής εκπαίδευσης της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, για το σχολικό έτος 2022-2023.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή έργων ορίζεται η Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023.
Σχετικά έγγραφα:
Εγκριση και πληροφορίες για τον διαγωνισμό

Τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων

Τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αμπελοκήπων και Ηλιούπολης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.), διοργανώνουν Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 από 09:00 έως 13:30 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηλιούπολης και στα εργαστήρια 5ου ΓΕ.Λ. Ηλιούπολης, Βουλιαγμένης 525 & Παπαναστασίου (πλησίον στάση ΜΕΤΡΟ Αλίμου). Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β’ Λυκείου των σχολείων ευθύνης των ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων και Ηλιούπολης. Οι μαθητές/τριες που θα απαρτίσουν τις ομάδες πρέπει να έχουν γεννηθεί μετά την 1/1/2006.
Σχετικά έγγραφα
Προκήρυξη διαγωνισμού προθεσμίες

____________

12ο Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Φορέας: Πανεπιστήμιο Πατρών – διά του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου με την υποστήριξη αφ’ ενός μεν του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (ΚΕΣ), αφ’ ετέρου δε της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.).
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται προς τους μαθητές της Β’ Λυκείου, χωρίς να αποκλείονται ενδιαφερόμενοι μαθητές άλλων τάξεων του Λυκείου. Μαθητές και καθηγητές που έχουν ενδιαφέρον για την φιλοσοφική σκέψη και την ιστορία της συμμετέχουν εθελοντικά, πέραν των μαθητικών ή υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων. Η προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους δεν επιβαρύνει τη διδασκαλία του μαθήματος της Φιλοσοφίας, αλλά αντίθετα οφείλει να την εμπλουτίζει σύμφωνα με τους στόχους που τίθενται στο Πρόγραμμα Σπουδών.
Σχετικά:
Προκήρυξη διαγωνισμού, όπου και οι προθεσμίες

________

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Τοπικής Ιστορίας της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής με τίτλο: «Μαθητές πρεσβευτές πολιτισμού: Οι μαθητές μάς ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Γέφυρες μνήμης Μνημεία και Κειμήλια Τοπικής Ιστορίας» για μαθητές/τριες Δ.Ε. – σχ. έτος 2022-2023.

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου (της Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των Μουσικών/Καλλιτεχνικών και Εκκλησιαστικών Λυκείων) όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.
Προθεσμίες: Η αίτηση συμμετοχής των μαθητικών εργασιών πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά έως την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 ενώ οι τελικές εργασίες των μαθητών πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή σε αρχείο word (doc) έως την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023.
Σχετικά έγγραφα:
Έγκριση διαγωνισμού
Προκήρυξη διαγωνισμού

____________

Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας θεατρικών έργων, με τίτλο «Acting for children’s rights! Τα δικαιώματα του παιδιού γίνονται θεατρικό έργο», για το σχολικό έτος 2022-2023.

Φορέας: «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση και διάδοση των δικαιωμάτων του παιδιού στους
μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετέχουν, μέσα από ενθάρρυνσή τους στις τέχνες της συγγραφής και του θεάτρου.
Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές από την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 έως και τη λήξη του, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 με τον τρόπο που ορίζεται στους όρους του διαγωνισμού. 
Σχετικά έγγραφα:
Έγκριση διαγωνισμού
Πληροφορίες για τον διαγωνισμό

____________

3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τίτλο «Η Συνθήκη της Λωζάννης» για το σχολικό έτος 2022-23

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για το σχολικό έτος 2022-23. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ΄ τάξης των Λυκείων όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων της ομογένειας, οι οποίοι καλούνται να συντάξουν ιστορικό δοκίμιο που θα αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάννης, στον ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτήν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και στη σημασία της Συνθήκης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Σχετικά:
Εγκριση διαγωνισμού και άλλες πληροφορίες

________

Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Εφημερίδας «17 προκλήσεις… για έναν καλύτερο κόσμο»

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” προκηρύσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που αφορά στην έκδοση φύλλου σχολικής εφημερίδας αφιερωμένου στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ο Διαγωνισμός αφορά σχολεία Πρωτοβάθμιας (Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α’, Β’, Γ’ τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου).

Το χρονοδιάγραμμα του Διαγωνισμού προβλέπει:
α. Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: μέχρι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022
β. Υποβολή των έργων: μέχρι την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.
γ. Αξιολόγηση: μέχρι την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023.
δ.Τελετή βράβευσης μέχρι τέλος Μαΐου 2023
Πληροφορίες

________________

«Θ ́ Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων – Λυκείων 2023»

Διοργάνωση: Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου με την επιστημονική στήριξη του Διαπανεπιστημιακού – Διατμηματικού Π.Μ.Σ. «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» του Π.Τ.Δ.Ε./Ε.Κ.Π.Α., για το σχολικό έτος 2022-2023.
Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023, χωρίς κόστος συμμετοχής, απευθύνονται σε μαθητές/-ήτριες Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων όλης της χώρας και θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του σχολείου.
Οι αιτήσεις για συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορούν να αποσταλούν μέχρι τις 31Οκτωβρίου 2022.
Σχετικά έγγραφα:
Εγκριση διεξαγωγής του διαγωνισμού