CERNΛαμβάνοντας υπόψιν την αγάπη των μαθητών μας για τις θετικές επιστήμες αλλά και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των συμμετεχόντων στον όμιλο Κινηματογράφου, το σχολείο μας απεδέχθη πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Κέντρου CERN ? ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πυρηνικών ερευνών και σωματιδιακής φυσικής – για μια επίσκεψη εκεί στις 1/11/2014. Ετσι στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης το σχολείο θα οργανώσει τετραήμερη εκδρομή στην Ελβετία από 30 Οκτωβρίου ? 02 Νοεμβρίου για 44 μαθητές και 4 συνοδούς καθηγητές ώστε τα μέλη των ομίλων Κινηματογράφου και Φυσικής ? Χημείας καθώς και άλλοι μαθητές του σχολείου που αγαπούν τις φυσικές επιστήμες να επωφεληθούν και με άλλες πρόσθετες εκπαιδευτικές δράσεις όπως το γύρισμα ντοκυμαντέρ για το CERN.|Πέραν της επίσκεψης στο CERN, στην επίσκεψη περιλαμβάνεται επίσκεψη των αξιοθεάτων των πόλεων Ζυρίχη, Γενεύη, Λωζάνη, Βέρνη, Λουκέρνη και επίσκεψη στο ETH (Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη). Στους συμμετέχοντες σε επόμενη ενημέρωση θα τους δοθεί το πλήρες πρόγραμμα.
Επιπλέον ο Τομέας Φυσικής του τμήματος ΣΕΜΦΕ του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου διοργανώνει τακτές ενημερώσεις σε ομάδες μαθητών που θα επισκεφθούν το CERN, και το σχολείο μας θα συμμετέχει σε μια από αυτές.

Στο συνημμένο έγγραφο θα βρείτε λεπτομέρειες για την εκδρομή, το κόστος της, τον τρόπο καταβολής του αντιτίμου καθώς και το έντυπο της Δήλωσης συμμετοχής το οποίο θα πρέπει να υπογραφή από τον γονέα-κηδεμόνα και να παραδοθεί στο σχολείο έως την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Σχετικά:

Επιστολή προς τους γονείς των ενδιαφερομένων μαθητών και Δήλωση Συμμετοχής

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελβετία έπειτα από πρόσκληση του CERN-Γενεύη