Δράσεις σχολικού έτους 2022-2023

Τη φετινή σχολική χρονιά, παράλληλα με τη λειτουργία των Ομίλων πραγματοποιούνται έξι στοχευμένες δράσεις στις οποίες συμμετέχει μικρός αριθμός μαθητών και μαθητριών με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Προβολή της ταινίας “Quo vadis, Aida?” Πρόγραμμα “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών, που μετέχουν στο πρόγραμμα “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο των δράσεων του ανωτέρω προγράμματος, τη δεύτερη εκδήλωση, με την πολύτιμη
συμβολή του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής.

Όμιλος Ραδιοφώνου- «Στιγμές Μουντιάλ»

Οι Radiostars σας προσκαλούν στην πρώτη τους για εφέτος ραδιοφωνική εκπομπή: «Στιγμές Μουντιάλ». Συντονιστείτε μαζί μας την Κυριακή 27/11/2022 στις 21:00 στο European School Radio. Για να ακούσετε ζωντανά την εκπομπή μας πατήστε ΕΔΩ

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Σχολεία -Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. Ανακοίνωση εκδήλωσης στις 26.11.2022: Προβολή της ταινίας “Quo vadis Aida?”

Το Σάββατο 26.11.2022, και ώρα 18.00, στο θέατρο του σχολείου μας, θα υλοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση του Προγράμματος “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, στο οποίο μετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας. Πιο συγκεκριμένα, θα προβληθεί η ταινία “Quo vadis Aida?”, που αναφέρεται στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Η ταινία είναι τραγικά επίκαιρη σήμερα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου”. Εκδήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου”. Στις 15.11.2022, στο θέατρο του σχολείου μας, έγινε η εναρκτήρια εκδήλωση των δράσεων του Προγράμματος για το 2022-2023, που ήταν αφιερωμένη στο Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης 2022, το οποίο αποδόθηκε στον λαό της Ουκρανίας.

Συνάντηση του ομίλου σκακιού με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και σκακιστή κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη

Μια πολύ ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν τα μέλη του ομίλου σκακιού του 2ου προτύπου Λυκείου την Παρασκευή 11.11.2022. Είχαν τη χαρά και την τιμή να τηλεσυναντηθούν με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη, που είναι και ομοσπονδιακός μαιτρ σκακιού!

Εκδήλωση αφιερωμένη στον γενναίο Λαό της Ουκρανίας, Νικητή του Βραβείου Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελευθερία της Σκέψης 2022. Τρίτη 15 Νοεμβρίου

Οι Junior Ambassadors και οι εθελοντές/εθελόντριες του Προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Αθηνών υποδέχονται τον κ. Γιάννη Μπερσίμη, εκπρόσωπο της ελληνικής κοινότητας στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, για να συζητήσουν μαζί του για το τραγικό γεγονός του πολέμου.

External and internal conflict management in school. Σύντομη περιγραφή του προγράμματος

Πρόκειται για ένα Erasmus KA220 πρόγραμμα σύμπραξης σχολείων που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση το οποίο έχει ως στόχο να συγκεντρώσει τις μεθόδους που αξιοποιούνται στα συμμετέχοντα σχολεία σχετικά με προβλήματα που αφορούν το άγχος και το στρες, την κακή διαχείριση του χρόνου ως προς την προετοιμασία των σχολικών υποχρεώσεων των μαθητών/τριών, τη σχολική αποτυχία, την πιθανή σχολική διαρροή και την απουσία κινήτρων για μάθηση. Το πρόγραμμα εστιάζει …

Συνάντηση και συζήτηση του ομίλου Σκακιού με τον Ψυχολόγο, προπονητή σκακιού, διεθνή μαιτρ κ. Ηλία Κουρκουνάκη

Την Παρασκευή 04.11.2022, προσκεκλημένος από τον όμιλο σκακιού του σχολείου μας ήρθε ο ψυχολόγος, διεθνής μαιτρ και προπονητής του σκακιού κ. Ηλίας Κουρκουνάκης.
Στη συνάντηση, που έγινε στη φιλόξενη αίθουσα “Ιστορίας” του σχολείου, ο κ. Κουρκουνάκης είχε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με τους μαθητές μας …

Άρθρο της μαθήτριας Κοκόλα Μαριέττα στο περιοδικό EPM

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύτηκε στο περιοδικό EPM (European Pupils Magazine) – Issue 1 (2021), άρθρο της μαθήτριας του σχολείου μας Κοκόλα Μαριέττας με τίτλο Galileo Galilei – “and yet, it moves …”.

4ος Διασχολικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής Προτύπων και Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας “Δημήτρης Αρμάος”, 2022-2023. Προκήρυξη

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών, του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών και του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλούν τις μαθήτριες και τους μαθητές τους στον 4ο Διασχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής Προτύπων και Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας «Δημήτρης Αρμάος» για το έτος 2022-2023.

Συμμετοχή του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών στη Euroscola της 21ης Οκτωβρίου 2022

Την Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Δημοκρατία κατάφεραν να κάνουν πράξη επτά μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών με τη συμμετοχή τους στη Euroscola της 21ης Οκτωβρίου στο Στρασβούργο.