Μεγάλη επιτυχία του σχολείου μας: Λάβαμε τον τίτλο του «Σχολείου-Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”!

Το σχολείο μας, ύστερα από μια κοπιαστική αλλά ταυτόχρονα και δημιουργική χρονιά, μετέχοντας στο υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», κατέκτησε τον τίτλο του «Σχολείου-Πρεσβευτή», και μάλιστα συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία 100/100, βαθμολογία την οποία μόλις 6 σχολεία  από

Computational Thinking in Education online.

                  1η εξαμηνιαία έκθεση του προγράμματος “Computational Thinking in Education online”                   Αποτελέσματα έρευνας σε 32 διδάσκοντες στο σχολείο το σχολικό έτος 2021-22.  

Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου

Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου

Συμμετοχή του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Αθηνών στην καταληκτική Εκδήλωση των Σχολείων του Δικτύου «Σημερινός Μαθητής-Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου». Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο δελτίου τύπου.

Απονομή βραβείων του 3ου Διασχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής “Δημήτρης Αρμάος” 2021-2022

ην Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, η εκδήλωση της απονομής των βραβείων του 3ου Διασχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων Α΄ Αθήνας για το σχολικό έτος 2021-2022.

“External and internal conflict management in school” πρόγραμμα Erasmus + Απολογισμός σχολικής χρονιάς 2021-2022.

 Ένα πρόγραμμα Erasmus+ KA 220 σύμπραξης σχολείων κατά το οποίο θα δημιουργηθεί παιδαγωγικό υλικό σχετικά με τη διαχείριση εσωτερικών και εξωτερικών συγκρούσεων στα σχολεία, θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών και θα υιοθετηθούν καινοτόμες διδακτικές πρακτικές. Περισσότερα διαβάστε εδώ.

ΕΕ – Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή – Παρουσίαση από επιστημονικούς συνεργάτες του ΕΑΑ

Δελτίο τύπου για την συζήτηση με θέμα το Περιβάλλον και την Κλιματική αλλαγή με τους επιστημονικούς συνεργάτες του ΕΑΑ κ. Μαραγκό και κ. Θεοδωρόπουλο.

Δελτία τύπου

Στους συνδέσμους που ακολουθούν θα βρείτε τα δελτία τύπου για την επίσκεψη του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη στο σχολείο μας, τις εκδηλώσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας και την εκδήλωση-συζήτηση για την Ημέρα της Ευρώπης που έγινε στο σχολείο μας

Πάμε θέατρο!

2 Ιουλίου 2022 και η δράση “Πάμε θέατρο!” κλείνει μία πολύ δραστήρια χρονιά με την παρακολούθηση της παράστασης “Άλκηστη” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Johan Simons από την ομάδα Schauspielhaus Bochum στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Τα εισιτήρια έχουν ήδη αγοραστεί.

Το 2ο Πρότυπο ΓΕ.Λ Αθηνών υποδέχεται επιστημονικούς συνεργάτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Τους επιστημονικούς συνεργάτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) κ. Δ. Μαραγκό και κ. Γ. Θεοδωρόπουλο υποδέχεται το 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών την Παρασκευή στις 6 Μαΐου, 10:00-11:00. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας – Ελευσίνα, 7 Μαΐου και Ζάππειο, 8 Μαΐου

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν στις 7 και 8 Μαΐου τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, με ποικίλες

Προφορική ανακοίνωση στη Μαθητική Διαδικτυακή Ημερίδα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Την Πέμπτη 5 Μαΐου το σχολείο μας συμμετέχει με προφορική ανακοίνωση στη Μαθητική Διαδικτυακή Ημερίδα “100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή” που διοργανώνει το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών και στο οποίο συμμετέχουν 32 σχολεία από όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα οι

Το σχολείο μας στην 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Από την Παρασκευή, 15 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 η μαθήτρια Χριστίνα Ροδιά και ο μαθητής Αλέξανδρος Σκαρόπουλος της Α’ Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχαν, μαζί με άλλους 200 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Αθήνας αλλά

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κ. Μπακογιάννης στο 2ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Αθηνών

Το 2ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Αθηνών υποδέχεται το Δήμαρχο Αθηναίων κο Κ. Μπακογιάννη. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή κ. Πέτρο Κόκκαλη – Δελτίο τύπου

Την Παρασκευή 15/04 οι υποψήφιοι και υποψήφιες του junior Ambassadors  του 2ου Πρότυπου ΓΕ.Λ. Αθηνών συνάντησαν διαδικτυακά τον Ευρωβουλευτή κ. Πέτρο Κόκκαλη. Περισσότερα διαβάστε εδώ.