Την εβδομάδα από 25 Νοεμβρίου – 01 Δεκεμβρίου 2018 έγινε στη Βιέννη η 2η εργαστηριακή συνάντηση εργασίας του προγράμματος. Το σχολείο μας συμμετείχε με 4 μαθήτριες/μαθητές και δύο συνοδούς καθηγήτριες. Κατά τη διάρκεια της εργαστηριακής μας εργασίας, οι συμμετέχοντες παρασκεύασαν Η2 σε ομάδες, με ζύμωση σακχαροτεύτλων σε αυτοσχέδιο αντιδραστήρα και στη συνέχεια ταυτοποίησαν το παραγόμενο αέριο Η2 με αεριοχρωματογραφική ανάλυση. Τέλος, το Η2 που παρήχθη, διαβιβάσθηκε σε μικροβιακή κυψελίδα καυσίμου προκειμένου να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια και να κινηθεί ένας μικρός ανεμιστήρας.

Από τις 29-01 έως τις 02-02-2019 το σχολείο μας φιλοξένησε τους εταίρους από τα ευρωπαϊκά σχολεία στην Αθήνα σε μια προπαρασκευαστική συνάντηση για την επόμενη συνάντηση εργαστηριακής εργασίας που θα γίνει τον Απρίλιο 2019 στο Evreux (Γαλλία).

Δεκαπέντε μαθήτριες και μαθητές και δεκατρείς καθηγητές και καθηγήτριες διαμόρφωσαν, συζήτησαν και μετέφρασαν τα εργαστηριακά πρωτόκολλα για την παρασκευή ενός βιοαποικοδομήσιμου πλαστικού, του πολυυροξυβουτυρικού, με διαδικασία ζύμωσης.


Οι ευρωπαίοι μαθητές και οι μαθήτριες έτυχαν ιδιαίτερα θερμής φιλοξενίας από τις οικογένειες, ενώ όλοι μαζί εργαστήκαμε και διασκεδάσαμε σε φιλική και δημιουργική ατμόσφαιρα.

Οι συμμετέχοντες εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες, για την ενεργή συμμετοχή τους, προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον όμιλο Πληροφορικής, τον Γιάννη Γεωργόπουλο, εκπρόσωπο του ομίλου Φωτογραφίας, τον μαθητή μας Δημήτρη Ζαγοραίο για την κάθε φύσης τεχνική υποστήριξη, καθώς και τη μουσική ομάδα του σχολείου μας για τις εξαιρετικές μουσικές παρουσιάσεις κατά την τελετή έναρξης και κατά τη διάρκεια της μουσικής βραδιάς που οργανώθηκε στο σχολείο.

Για το πρόγραμμα μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

https://www.sustainabilitybybiotechnology.com/

______

Erasmus+ : European Challenges in Sustainability by Biotechnology