Μαθητές από σχολεία του Ισραήλ επισκέφθηκαν την Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Young Ambassadors», του «Ισραηλινού Κέντρου για Νέους Ηγέτες», με τη συνεργασία της γενικής γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και συναντήθηκαν με συνομηλίκους τους, από δυο δημόσια σχολεία της Αθήνας, το Πρότυπο Λύκειο Βαρβακείου και το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την νεολαία των δύο χωρών.

Ογδόντα παιδιά από δύο σχολεία της Ελλάδας και τρία σχολεία του Ισραήλ, ήρθαν κοντά, γνωρίστηκαν και πάλεψαν να δώσουν απαντήσεις για καίρια ζητήματα, αλλά και να καταρρίψουν στερεότυπα. Στο Μέγαρο Μουσικής, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χωριστούν σε ομάδες εργασίας και να ορίσουν τα θέματα που τους προβληματίζουν, ώστε να βρουν από κοινού λύσεις. Τα κοινά σημεία προβληματισμού έγιναν κοινοί τόποι συζήτησης και εν τέλει αφορμή για να έρθουν πιο κοντά οι δύο πλευρές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://www.viadiplomacy.gr/mathites-apo-tin-ellada-ke-to-israil-sto-programma-israilino-kentro-gia-neous-igetes/

Μαθητές του σχολείου μας μαζί με μαθητές από το Ισραήλ στο πρόγραμμα «Ισραηλινό Κέντρο για Νέους Ηγέτες»