Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τη λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, από το σχολικό έτος 2012-2013 συγκροτούνται σ? αυτά Όμιλοι δημιουργικότητας και αριστείας, με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία, όπως το θέατρο, ο αθλητισμός κ.ά.

Η λειτουργία των Ομίλων ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται με το πέρας του διδακτικού έτους. Οι όμιλοι λειτουργούν μία ή δύο φορές την εβδομάδα, για δύο διδακτικές ώρες τη φορά, από 14.15 έως 16.00.

Κάθε όμιλος έχει 10 έως 30 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου ή και γειτονικών σχολείων. Η επιλογή των μαθητών, που συμμετέχουν στους Ομίλους, γίνεται με τεστ ανίχνευσης δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί έως 2 Ομίλους.

Στο πλαίσιο των Ομίλων, κάθε μαθητής αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις: παραδίδει εργασίες και εκπληρώνει οποιοδήποτε άλλο έργο του αναθέτει στη διάρκεια του έτους ο υπεύθυνος καθηγητής. Με την ολοκλήρωση της επιτυχούς συμμετοχής του στον Όμιλο και εφόσον δεν υπερβαίνει το όριο των επιτρεπόμενων απουσιών (8 ή 16 ετησίως, ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας των Ομίλων), λαμβάνει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Αιτήσεις υποβάλλονται από τους κηδεμόνες των μαθητών μέχρι 20/9/2012 στη Γραμματεία του σχολείου.

ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για :
Τους ομίλους και τη λειτουργία τους.
Τους ομίλους, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το ΕΠΕΣ του σχολείου για το σχολ. έτος 2012-2013.
Το αναλυτικό πρόγραμμα, τον διδακτικό υλικό, τη στοχοθεσία του κάθε ομίλου, και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Ομιλοι Δημιουργικότητας και αριστείας σχολικού έτους 2012-2013.