Το σχολείο μας έλαβε μέρος στην τελευταία, για το πρώτο έτος του προγράμματος κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, Νυρεμβέργη από τις 3 έως τις 7 Μαΐου 2012. Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη του προγράμματος, κα. Δέσποινα Κυριακάκη και οι κ. Παναγιώτα Καλόγρη και Εύα Αγαλοπούλου, μέλη της ομάδας.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε αρχικά παρουσίαση των πολυμεσικών χαρτών που αφορούσαν στον Μεσαίωνα, από όλα τα μέλη της σύμπραξης. Το σχολείο μας παρουσίασε δύο χάρτες, έναν για το βυζαντινό εμπόριο και έναν για τη βυζαντινή αρχιτεκτονική. Στη συνέχεια, συζητήθηκε ο τρόπος ανάρτησης των παραδοτέων στην επίσημη ιστοσελίδα της σύμπραξης. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε απολογισμός των πεπραγμένων του πρώτου έτους του προγράμματος με έμφαση στην αντιστοιχία των παιδαγωγικών στόχων του προγράμματος προς τα παραδοτέα. Τέλος, ορίστηκε ότι στο α΄ εξάμηνο του β΄ έτους 2012-2013 όλα τα μέλη της σύμπραξης θα εκπονήσουν πολυμεσικούς χάρτες που θα αναφέρονται στην περίοδο 15ος ? 18ος αιώνας μ.Χ.

Κλείνοντας, προσθέτουμε ότι πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην πόλη της Νυρεμβέργης με έμφαση σε ιστορικά μνημεία και ναούς (δημαρχείο Νυρεμβέργης, Kaiserburg, St. Sebalduskirche) και επίσκεψη στην μεσαιωνική πόλη Regensburg.

Η υπεύθυνη του προγράμματος,
Κυριακάκη Δέσποινα, ΠΕ02

 

Απολογισμός πεπραγμένων 4ης συνάντησης εργασίας του προγράμματος Comenius στη Γερμανία, Νυρεμβέργη, 3-7 Μαΐου 2012