Ο όμιλος Δημιουργικής Γραφής συναντά τη Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο

Οι μαθητές του ομίλου Δημιουργικής Γραφής του σχολείου μας, καθώς και μαθητές που συμμετέχουν στον λογοτεχνικό διαγωνισμό που
διοργανώνει το σχολείο μας, θα συναντηθούν διαδικτυακά αυτή την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 με το μεταπτυχιακό τμήμα Δημιουργικής
Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο όμιλος Δημιουργικής Γραφής φιλοξενήθηκε στις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι μαθητές του ομίλου Δημιουργικής Γραφής του σχολείου μας, καθώς και μαθητές που συμμετέχουν στον λογοτεχνικό διαγωνισμό που
διοργανώνει το σχολείο μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις Εκδόσεις Μεταίχμιο στο κέντρο της Αθήνας.
Μας υποδέχτηκε ο κ. Τσώλης, διευθυντής του εκδοτικού τμήματος και υπεύθυνος του παιδικού & νεανικού βιβλίου.

Όμιλος Ραδιοφώνου- «Κ-Pop»

Οι Radiostars επιστρέφουν με μια ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στην K- Pop. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 24/02/2023 στις 20:00 στο European School Radio. Για να ακούσετε ζωντανά την εκπομπή μας πατήστε ΕΔΩ .

Συνάντηση με τον συγγραφέα Τεύκρο Μιχαηλίδη: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στις 14:15

Ο Όμιλος Μαθηματικά και Λογοτεχνία και η δράση Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας συναντιούνται την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 συναντώντας από κοντά τον συγγραφέα Τεύκρο Μιχαηλίδη.
Συζητάμε μαζί του για Μαθηματικά και Λογοτεχνία με αφορμή τα βιβλία του Πυθαγόρεια Εγκλήματα και Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού.

Ομιλος ΣΕΠ: Παρουσίαση του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ:13/1/2023

Την Παρασκευή 13/1/2023 την 5η διδακτική ώρα, οι μαθητές των τμημάτων του 4ου επιστημονικού πεδίου της Γ΄ Λυκείου (Γ3α, Γ3β & Γ3γ) παρακολούθησαν διαδικτυακά παρουσίαση του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ από την υπεύθυνη επικοινωνίας, κ. Σταματιάδη.

Ομιλος ΣΕΠ: Επίσκεψη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: 20/12/2022

Ο όμιλος «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» οργάνωσε επίσκεψη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους μαθητές του 1ου επιστημονικού πεδίου της Γ΄ Λυκείου (Γ1α & Γ1β) και για τους μαθητές που συμμετέχουν στον όμιλο στις 20/12/2022.

Συμμετοχή του σχολείου μας σε φιλικό Debate στο Γεννάδειο: 19.12.2022

Την πρόσκληση για φιλικό debate από τον Όμιλο Ρητορικής του 1 ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών-Γεννάδειο αποδέχτηκαν με χαρά οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας.

Όμιλος Ραδιοφώνου – «Radiostars» : Χριστουγεννιάτικη Πανδαισία

Με γιορτινή διάθεση σας περιμένουμε το Σάββατο 24/12 στις 20:00 στην ραδιοφωνική μας παραγωγή «Χριστουγεννιάτικη Πανδαισία» στο European School Radio.

Όμιλος Ραδιοφώνου- «Στιγμές Μουντιάλ»

Οι Radiostars σας προσκαλούν στην πρώτη τους για εφέτος ραδιοφωνική εκπομπή: «Στιγμές Μουντιάλ». Συντονιστείτε μαζί μας την Κυριακή 27/11/2022 στις 21:00 στο European School Radio. Για να ακούσετε ζωντανά την εκπομπή μας πατήστε ΕΔΩ

Συνάντηση του ομίλου σκακιού με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και σκακιστή κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη

Μια πολύ ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν τα μέλη του ομίλου σκακιού του 2ου προτύπου Λυκείου την Παρασκευή 11.11.2022. Είχαν τη χαρά και την τιμή να τηλεσυναντηθούν με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη, που είναι και ομοσπονδιακός μαιτρ σκακιού!

Συνάντηση και συζήτηση του ομίλου Σκακιού με τον Ψυχολόγο, προπονητή σκακιού, διεθνή μαιτρ κ. Ηλία Κουρκουνάκη

Την Παρασκευή 04.11.2022, προσκεκλημένος από τον όμιλο σκακιού του σχολείου μας ήρθε ο ψυχολόγος, διεθνής μαιτρ και προπονητής του σκακιού κ. Ηλίας Κουρκουνάκης.
Στη συνάντηση, που έγινε στη φιλόξενη αίθουσα “Ιστορίας” του σχολείου, ο κ. Κουρκουνάκης είχε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με τους μαθητές μας …

Λειτουργία Ομίλων

Ενημερώνουμε τους μαθητές, μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι όμιλοι που έχουν συγκροτηθεί θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμά τους, στις μέρες και στις ώρες που έχουν καθοριστεί.

Ανακοίνωση για τον όμιλο Ρητορικής 

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ξεκινούν οι συναντήσεις του ομίλου Ρητορικής, ώρα 14:20-15:50. Θα συναντηθούμε μπροστά στο γραφείο των καθηγητών.                   Οι εκπαιδευτικοί                   Κωνσταντίνος