Το πρόγραμμα της τετραήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης των πολιτιστικών προγραμμάτων της Γ΄ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη, όπως ορίστηκε με την Πράξη του Συλλόγου Δι­­δα­σκό­ντων υπ? αρ. 22/ 14-11-2014, έχει ως εξής:

1η μέρα (Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014): Συγκέντρωση έξω από το Γήπεδο του Παναθηναϊκού (πλευ­­ρά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) ως τις 6.10 π.μ. Επιβίβαση στα πούλμαν και ανα­χώ­ρηση για Βεργίνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στη Βεργίνα και ξενάγηση στον χώρο. Γεύμα και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 17.00 και τακτοποίηση στα δω­μάτια. Γεύμα και δια­νυ­κτέ­ρευ­ση στο ξενοδοχείο Kapsis.

2η μέρα (Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014): Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση στη Θεσσαλονίκη: Λευκός Πύργος, Ροτόντα, Αψίδα Γαλερίου, Βυζαντινά τείχη, Αγ. Δημήτριος,  Επίσκεψη στην Άνω Πόλη, στο Βυζαντινό μουσείο. Γεύμα και ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, δείπνο στο ξενοδοχείο και βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα (Κυριακή 21 Δεκεμβρίου2014): Πρόγευμα και αναχώρηση για λίμνη Κερκίνη. Ξενάγηση στη λίμνη και αθλοπαιδιές μαθητών (ιππασία, τοξοβολία, ποδήλατο). Γεύμα και  ελεύθερος χρόνος στην περιοχή της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο στο ξενοδοχείο και βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα (Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014): Πρόγευμα και αναχώρηση για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη στις 12.30 μ.μ. για επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 8.30 μ.μ.

 

Ξενοδοχείο κατάλυσης, σε τρίκλινα δωμάτια, είναι το Kapsis Hotel (4*), με πρόγευμα και δείπνο (τηλ. 2310 596800)

 

Αρχηγός της εκδρομής:  Καραφωτιάς Αλέξανδρος, Υποδ/ντής.

Συνοδοί καθηγητές:  Αλεξάνδρου Άννα, Μαραγκού Λαμπρίνα,  Γκούφας Κων/νος, Τσούκος Αθανάσιος

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

? Είναι υποχρεωτική η ενημέρωση των συνοδών καθηγητών από τους γονείς για τυχόν σοβαρά προ­βλή­μα­τα υγείας των τέκνων τους (φαρμακευτική αγωγή κλπ.).

? Είναι απαραίτητη η επίδειξη συνέπειας και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας στην εκδρομή.

? Πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες με την αρχηγό και τους συνοδούς καθηγητές για τους χρό­νους και τα σημεία συνάθροισης, καθώς και για όλες τις άλλες δεσμεύσεις.

? Απαγορεύεται η χρήση/οδήγηση οποιουδήποτε οχήματος κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

? Δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση από τους χώρους συγκέντρωσης του σχολείου (της τάξης) χω­ρίς άδεια του υπευ­θύ­νου συνοδού.

? Η συμπεριφορά όλων πρέπει να ορίζεται από το πλαίσιο του ομαδικού πνεύματος.

? Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω όρων, οι μαθητές θα επιστρέφουν στην Αθήνα, αφού ενημερωθούν οι κηδεμόνες τους (έχουν προβλεφθεί αεροπορικά εισιτήρια από το πρακτορείο). Το πρακτορείο που ανέλαβε την εκδρομή είναι το Vlassopoulos travel services, τηλ. 210 9579300

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Τετραήμερης Εκπαιδευτικής Επίσκεψης Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Γ΄ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 19 έως τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου  2014