Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών, του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών και του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλούν τις μαθήτριες και τους μαθητές τους στον 4ο Διασχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής Προτύπων και Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας «Δημήτρης Αρμάος».

Στόχος είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που ενισχύουν την άμιλλα, τις πνευματικές αξίες, τη δημιουργικότητα και προάγουν τον ρόλο του σχολείου ως πυρήνα διαμόρφωσης κοινωνικού ιστού.

Συμμετοχή: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των παραπάνω Λυκείων. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετάσχει με ένα έργο ανά είδος – ατομικό ή ομαδικό – το οποίο πρέπει να είναι πρωτότυπο και αδημοσίευτο. Τα είδη που γίνονται δεκτά είναι:

(1) Διήγημα, (2) Δοκίμιο, (3) Θεατρικό έργο, (4) Σενάριο, (5) Ποίημα, (6) Στίχοι τραγουδιού, (7) Graphic novel

Θέμα: Το θέμα κάθε έργου είναι ελεύθερο.

Έκταση: Ως όριο για έργα των κατηγοριών 1, 2, 3 και 4 ορίζονται οι 3.000 λέξεις. Για τα έργα των κατηγοριών 5 και 6, οι 100 στίχοι (ή 800 λέξεις). Τα έργα της κατηγορίας 7 θα πρέπει να έχουν διαστάσεις 10Χ16,5 εκ. (κάθετο προσανατολισμό) και η έκτασή τους να μην ξεπερνά τις 10 σελίδες ή τα 40 καρέ.

Τρόπος Διεξαγωγής: Κάθε διαγωνιζόμενος θα υποβάλει το έργο του σε ηλεκτρονική μορφή στη Συντονιστική Επιτροπή τού Σχολείου του, η οποία έχει την ευθύνη της διεξαγωγής. Τα έργα θα παραδοθούν στη Διασχολική Κριτική Επιτροπή με καλυμμένα τα στοιχεία ταυτότητας των διαγωνιζομένων ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Διασχολική Κριτική Επιτροπή: Η Διασχολική Κριτική Επιτροπή συγκροτείται από συγγραφείς, εκδότες, επιμελητές εκδόσεων, καθηγητές των σχολείων και άλλους ανθρώπους των Γραμμάτων, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υποβολή Αιτήσεων & Προθεσμίες: Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου 2022. Οι μαθητές/ μαθήτριες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα την οποία θα ζητήσουν από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του σχολείου τους.

Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν έως και τις 30 Ιανουαρίου 2023, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών των συντονιστικών επιτροπών του σχολείου στο οποίο ανήκουν.

Θα οριστεί άμεσα ημέρα ενημέρωσης προς τους διαγωνιζόμενους, στην οποία θα αναφερθούν τα κριτήρια αξιολόγησης και θα απαντηθούν ερωτήματα και απορίες.

Διακρίσεις: Θα δοθούν βραβεία και αναμνηστικά συμμετοχής ανά κατηγορία.

Έκδοση: Τα βραβευμένα έργα θα αποτελέσουν τόμο που θα εκδοθεί έντυπα και ηλεκτρονικά.

Εκδήλωση Παρουσίασης: Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση βράβευσης, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου θα γίνει απολογισμός-αξιολόγηση των συμμετοχών και των διακρίσεων του διαγωνισμού.

Η Διασχολική Συντονιστική Επιτροπή του Διαγωνισμού

Συντονιστική Επιτροπή του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών
Κλειώ Βακαλοπούλου
Δήμητρα Γεράση
Δήμητρα Καραδήμα
Σπύρος Καρύδης
Μαργαρίτα Στεφάνου

4ος Διασχολικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής Προτύπων και Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας “Δημήτρης Αρμάος”, 2022-2023. Προκήρυξη