Αγαπάς τον κινηματογράφο;

Χαλαρώνεις παρακολουθώντας μια παλιά ελληνική ταινία;

Ενδιαφέρεσαι να σχηματίσεις μία εικόνα για την Ελλάδα στις δεκαετίες 1950-1960; Ποια θέματα απασχολούσαν τους ανθρώπους; Πώς κυλούσε η καθημερινότητα; Πώς ήταν το εκπαιδευτικό σύστημα; Οι νέοι; Τα στέκια τους; Η μόδα; Οι φιλίες; Οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί; Το φλερτ; Ο έρωτας;…

Συμπεριφορές και τρόποι έκφρασης, ήθη, έθιμα και συνήθειες που άλλα φθάνουν μέχρι το σήμερα και άλλα φαντάζουν παράταιρα και γραφικά στην εποχή μας.

Και η πόλη μας;  Άλλαξε όπως οι άνθρωποι που ζουν σε αυτήν; Οι δρόμοι και οι πλατείες, σπίτια και δημόσια κτίρια υπάρχουν ακόμη ή έχουν καταστραφεί; Μπορείς να τα βρεις και να τα αναγνωρίσεις;  Θέατρα,  κινηματογράφοι,  εστιατόρια, καφενεία,  κάθε είδους μαγαζιά , που αγαπηθήκαν και γέμισαν από τους γονείς και τους παππούδες  μας.

Έχεις διάθεση να πάρεις για λίγο τη θέση ενός κοινωνικού ερευνητή;

Σε προσκαλούμε σε ένα ταξίδι στον χρόνο με όχημα τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και εργαλείο την κοινωνιολογική φαντασία. 

Κάθε Τρίτη στις 14.15.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε από τη συχνότητα του Μαθητικού Ραδιοφώνου του σχολείου μας σε συνεργασία με τον αντίστοιχο Όμιλο.

 

 

Οι υπεύθυνοι καθηγητές: Ελένη Γεωργίου, Κωνσταντίνος Γιατράς

Όμιλος “Κοινωνιολογώντας” τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο για το σχολικό έτος 2020-2021