Όμιλος κινηματογράφου για το σχολικό έτος 2020-2021

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Βασίλης Καρκάνης, Δημήτρης Κοπανάς, Σοφία Κουρουτσίδου

Ο Όμιλος Κινηματογράφου λειτουργεί για δέκατη χρονιά στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθήνας. Μέσα από τη λειτουργία του Ομίλου οι μαθητές/μαθήτριες όλων των τάξεων του Λυκείου:

  1. Έρχονται σε επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου και γνωρίζουν την αισθητική, τη γλώσσα και τα ρεύματα του κινηματογράφου.
  2. Γνωρίζουν επαγγελματίες του κινηματογράφου και αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας και διάθεση για γνώση μέσα από την επαφή μαζί τους.
  3. Μέσα από τα εβδομαδιαία σεμινάρια, δημιουργούν τα δικά τους σενάρια και στη συνέχεια γυρίζουν ταινίες τις οποίες παρουσιάζουν στο τέλος της χρονιάς .
  4. Μέσα από την παρακολούθηση επιλεγμένων ταινιών αναπτύσσουν κριτήρια ώστε η ποιότητα να είναι προϋπόθεση της ψυχαγωγίας και διαμορφώνουν την αισθητική αντίληψη του σκεπτόμενου, κριτικού θεατή.
  5. Μαθαίνουν να αποτιμούν το ρόλο του κινηματογράφου στο σύγχρονο κόσμο με κριτήρια κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμού και κουλτούρας των διαφόρων λαών και αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτική κρίση.

Οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 14.15.

Στο ιστολόγιό μας μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις δράσεις του Ομίλου Κινηματογράφου, να ξεφυλλίσετε την ετήσια μας έκδοση και να παρακολουθήσετε τις ταινίες μας (δεξιά στην κεντρική σελίδα θα βρείτε το αντίστοιχο link):

https://blogs.sch.gr/cinema/