Κάθε Πέμπτη 2.20-3.30 στην αίθουσα του Α1 στον 3ο όροφο (ή του Α5 στον ίδιο όροφο, αν υπάρχει πρόβλημα με τον υπολογιστή) έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα “Επιστήμη και Θέατρο/ Παράλληλοι κόσμοι”σε συνεργασία με τη Science View -Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων Επιστήμης, Συγγραφέων Επιστήμης και Επικοινωνιολόγων Επιστήμης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, Τομέας Παιδαγωγικής  και στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος CREAT-IT-Lifelong Learning Programme.

Οι Παράλληλοι κόσμοι στοχεύουν στη σύμπραξη καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών και μαθητών για τη δημιουργία μιας παράστασης πέντε πράξεων τον Απρίλιο του 2015 με χιουμοριστική προσέγγιση της διαθέσιμης ως σήμερα γνώσης για τη δημιουργία κι εξέλιξη του σύμπαντος. Εμείς επιλέξαμε να παρουσιάσουμε την πρώτη πράξη με τίτλο «Η γέννηση του σύμπαντος»- μπορεί, όμως, να προστεθούν κι άλλες.

Η πλοκή του έργου, εμπεριέχοντας και σημαντικές προσωπικότητες στον τομέα της έρευνας και των φυσικών φαινομένων, προσπαθεί να αναδείξει σημαντικές αξίες που καθόρισαν τη δημιουργία κι εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας : τυχαιότητα, νομοτέλεια, φυσική και προσωπική επιλογή, συνεργασία, προσαρμογή, διαφοροποίηση κ.α.

Κατά τη δραματουργική επεξεργασία του έργου θα επισκέπτονται την ομάδα καλλιτέχνες που θα συμβάλλουν στη διασκευή του σεναρίου από τους μαθητές αλλά και στη σκηνοθετική, μουσική, σκηνογραφική κι ενδυματολογική προετοιμασία της παράστασης.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Κ. Μουρλά

Π. Τζαμαλής

Πρόγραμμα “Επιστήμη και Θέατρο / Παράλληλοι κόσμοι”. Ανακοίνωση