patriarxiki_sxoliΗ Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Δίκτυο Υποστηρικτών της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής και ο Σύλλογος Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής διοργανώνουν μαθητικό συνέδριο με θέμα: «Εξερευνώντας την πόλη μου? Περιβάλλον, άνθρωπος και κοινωνία στα αστικά κέντρα του 21ου αιώνα. Ελλάδα και Τουρκία».

Στο συνέδριο αυτό οι συμμετέχοντες καλούνται να εντοπίσουν, να περιγράψουν, να παρουσιάσουν, να συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, φυσικό και κοινωνικό, των αστικών κέντρων, επικεντρώνοντας την έρευνά τους στις πόλεις της Ελλάδας ή/και της Τουρκίας όπου ζουν. Παράλληλα να προτείνουν λύσεις και να κάνουν εναλλακτικές προτάσεις για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, συνολικά ή εν μέρει, μείζονα προβλήματα του σύγχρονου αστικού χώρου όπως είναι για παράδειγμα η μόλυνση του περιβάλλοντος, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, η ξενοφοβία και ο κάθε είδους ρατσισμός, η αποξένωση, η φτώχεια.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στην αίθουσα τελετών της Μεγάλης του Γένους Σχολής, στο διάστημα 24 -27 Οκτωβρίου 2014.

Tο σχολείο μας αποδέχθηκε την πρόσκληση της Μεγάλης του Γένους Σχολής για το μαθητικό συνέδριο. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Σωτηράκου Μαρίας (ΠΕ04) και Κουρουτσίδου Σοφίας οι μαθήτριες του σχολείου μας
ΚΑΣΤΡΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΜΑΚΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, ΚΟΝΤΟΥ ΚΛΑΥΔΙΑ, ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ, ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΕΛΙΝΑ
θα συμμετέχουν με εργασία τους που έχει τίτλο “Η πόλη που ονειρεύομαι” . Λόγω δυσκολίας μετάβασης στην Κωνσταντινούπολη η παρουσία των μαθητριών στο συνέδριο θα γίνει μέσω βίντεο.

Σχετικά: Δελτίο Τύπου του Συνεδρίου, Πρόσκληση

Mαθητικό συνέδριο με θέμα: «Εξερευνώντας την πόλη μου? Περιβάλλον, άνθρωπος και κοινωνία στα αστικά κέντρα του 21ου αιώνα. Ελλάδα και Τουρκία»