project

Το σχολείο μας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ερευνητικών Εργασιών (Project) και Ειδικής Θεματικής Δραστηριότητας με θέμα ?Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ PROJECT ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ? που πραγματοποιήθηκε στο T.E.I. Πειραιά, από τις 17 έως τις 19 Μαΐου, 2013.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου, η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Νέζη μίλησε με θέμα «Η πορεία της Ερευνητικής Εργασίας (project) στα Πρότυπα Πειραματικά Γενικά Λύκεια» και την επόμενη ημέρα, παρουσιάστηκαν οι ερευνητικές εργασίες: Σχολικός εκφοβισμός (υπεύθυνη: Αγγελική Χαραλαμποπούλου), Βοτανολογία-κοσμετολογία:η δράση των βοτάνων στα βιοσυστήματα. Απλές συνταγές ιαματικές και καλλυντικές (υπεύθυνη: Φραντζέσκα Τσορτέκη), Αξιοποίηση φυσικών πόρων-πράσινη ενέργεια (υπεύθυνες: Φραντζέσκα Τσορτέκη και Δέσποινα Κυριακάκη). Κατά τη διάρκεια του τριημέρου τα σχολεία συμμετείχαν σε Έκθεση των παραδοτέων των ερευνητικών τους εργασιών (ενημερωτικά φυλλάδια δραστηριοτήτων, αφίσες, τεχνήματα).

Το φεστιβάλ έδωσε την ευκαιρία σε όσους συμμετείχαν, αλλά και στους επισκέπτες εκπαιδευτικούς, να γνωρίσουν τις εργασίες των σχολείων που συμμετείχαν, να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις, να δουν στην πράξη τις πρακτικές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο των Project σε άλλα σχολεία, να αποκτήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες. Πέρα όμως από τα θετικά θα πρέπει να επισημανθούν τα μεγάλα προβλήματα οργάνωσης που διαπιστώθηκαν και στις τρεις ημέρες του φεστιβάλ, με την καταστρατήγηση του προγράμματος, τη λειψή σήμανση στον χώρο των ΤΕΙ, την απουσία ενός υπολογιστή για όλους τους συμμετέχοντες στον χώρο των παρουσιάσεων, που είχε ως συνέπεια καθυστερήσεις αλλά και δυσλειτουργίες σε κάθε ομάδα και παρουσίαση.

Ας ευχηθούμε την επόμενη χρονιά, με την εμπειρία της πρώτης, το Φεστιβάλ να είναι καλύτερα οργανωμένο, και γιατί όχι, σε χώρο που να δίνει ευκολότερα πρόσβαση τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους επισκέπτες.

2013.05.festival1

2013.05.festival2

2013.05.festival3

Συμμετοχή του σχολείου στο Φεστιβάλ Ερευνητικών Εργασιών-ΤΕΙ Πειραιά 17-19 Μαΐου 2013