Οι μαθητές και οι μαθήτριες που διδάσκονται Γερμανικά στη Β΄ Λυκείου επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο Γερμανικών Goethe Institut την Παρασκευή 8 Μαρτίου, όπου χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για δύο ξεχωριστές παράλληλες δράσεις. 

  • Η πρώτη ομάδα παρακολούθησε το πρόγραμμα «Εργαστήρι μάθησης- Βιβλιοθήκη» διάρκειας 90΄, του οποίου κεντρική ιδέα αποτελεί η εξάσκηση της γερμανικής γλώσσας σε συνδυασμό με την πληροφόρηση. Κάθε περιήγηση στη Βιβλιοθήκη είναι ένα διαδραστικό ταξίδι γεμάτο αναζητήσεις, γρίφους με QRCode και παιχνίδια. Το ράλι της Βιβλιοθήκης βασίζεται στη χρήση των iPads και την εφαρμογή Actionbound.
  • Η  δεύτερη ομάδα παρακολούθησε την προβολή της επίκαιρης γερμανικής ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους «Προσευχή για έναν φίλο» διάρκειας 94΄. Η ταινία παρουσιάζει τη συγκινητική ιστορία μίας άνισης φιλίας που ξεκινάει από μία σύγκρουση ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Εβραίους. 

Στο τέλος της επίσκεψης περιηγήθηκαν στο Φουαγιέ και στον χώρο της Βιβλιοθήκης και πήραν ως αναμνηστικά δωράκια κονκάρδες με λέξεις στα Γερμανικά.

 

Goethe Institut – Παιδαγωγική επίσκεψη των μαθητών που διδάσκονται Γερμανικά στη Β΄Λυκείου