Αναλυτικό Πρόγραμμα
Τετραήμερης Εκπαιδευτικής Επίσκεψης της Β΄ Λυκείου στα Ιωάννινα
από Παρασκευή 12 έως Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το πρόγραμμα της τετραήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης της Β΄ Λυκείου στα Ιωάννινα,  όπως ορίστηκε με την Πράξη του Συλλόγου Δι­­δα­σκό­ντων υπ? αρ. 38/8-3-2013, έχει ως εξής:

1η μέρα (Παρασκευή 12 Απριλίου): Συγκέντρωση έξω από το Γήπεδο του Παναθηναϊκού (πλευ­­ρά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) ως τις 7.30 π.μ. Επιβίβαση στα πούλμαν και ανα­χώ­ρηση για τα Ιωάννινα. Μικρές στάσεις για ξεκούραση. Πρώτος σταθμός η Αμφιλοχία, όπου θα υπάρξει χρόνος για φαγητό. Άφιξη στα Ιωάννινα αργά το απόγευμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ έξοδος στην πόλη των Ιωαννίνων. Διανυκτέρευση.

2η μέρα (Σάββατο 13 Απριλίου): Πρόγευμα και αναχώρηση για το σπήλαιο του Περάματος, μοναδικής περιβαλλοντικής σημασίας. Ακολουθεί μετάβαση στο μόλο, στο δημοτικό μουσείο που στεγάζεται στο Τζαμί του Ασλάν Πασά στο κάστρο. Στη συνέχεια μετάβαση στο νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας και επίσκεψη στη μονή Φιλανθρωπινών και το μουσείο του Αλή Πασά. Επιστροφή στην πόλη των Ιωαννίνων και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Το βράδυ έξοδος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα (Κυριακή 14 Απριλίου): Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για ολοήμερη επίσκεψη στο κεντρικό Ζαγόρι. Το κεντρικό Ζαγόρι βρίσκεται βόρεια των Ιωαννίνων και περιλαμβάνει ξεχωριστά χωριά, όπως το Μονοδένδρι, το Τσεπέλοβο, τα Βλαχοχώρια. Γεύμα σε χωριό της περιοχής. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ έξοδος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα (Δευτέρα 15 Απριλίου): Πρόγευμα και αναχώρηση για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Αναχώρηση για Μέτσοβο κι επίσκεψη στην πινακοθήκη Αβέρωφ. Επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις σε Καλαμπάκα και Δομοκό. Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα (8.00 μ.μ.), στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Το ταξιδιωτικό γραφείο που κρίθηκε ότι καλύπτει αρτιότερα και οικονομικότερα την εκ­δρο­μή είναι το Grefis holidays (τηλ. 210-3315821) με δικό του συνοδό-αρχηγό και ασφάλεια Allianz.

Ξενοδοχείο κατάλυσης, σε τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια, είναι το Epirus Palace (5*), με πρόγευμα και δείπνο (τηλ. 26510 92595).

Έξοδα μαθητών για είσοδο σε σπήλαιο Περάματος, μετάβαση στο νησί, βραδυνές εξόδους και ελαφρύ γεύμα: 60 – 70 ευρώ.

Συνοδός-αρχηγός εκ μέρους του ταξιδιωτικού γραφείου: Μαρίνα Ψυλλάκη (6944-834429).

Αρχηγός της εκδρομής εκ μέρους του σχολείου: Καραφωτιάς Αλέξανδρος Υπ/ντής (κιν. 6937176401).

Συνοδοί καθηγητές: Μαστρογιαννοπούλου Μαρία, Αλεξάνδρου Άννα, Σάλτα Κατερίνα, Λώλη Μαρία.

 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

  • Είναι υποχρεωτική η ενημέρωση των συνοδών καθηγητών από τους γονείς για τυχόν σοβαρά προ­βλή­μα­τα υγείας των τέκνων τους (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κλπ.).
  • Είναι απαραίτητη η επίδειξη συνέπειας και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας στην εκδρομή.
  • Πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες με τον αρχηγό και τους συνοδούς καθηγητές για τους χρό­νους και τα σημεία συνάθροισης, καθώς και για όλες τις άλλες δεσμεύσεις.
  • Απαγορεύεται η χρήση/οδήγηση οποιουδήποτε οχήματος κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση από τους χώρους συγκέντρωσης του σχολείου (της τάξης) χω­ρίς άδεια του υπευ­θύ­νου συνοδού.
  • Η συμπεριφορά όλων πρέπει να ορίζεται από το πλαίσιο του ομαδικού πνεύματος.
  • Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω όρων οι συνοδοί καθηγητές έχουν κάθε δικαίωμα αποπομπής των μαθητών και αποστολής τους στην Αθήνα.
Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ Λυκείου στα Ιωάννινα