Αγαπητοί γονείς,
Με πολλή χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το σχολικό έτος 2020-2021 θα λειτουργήσει στο σχολείο μας Όμιλος Ρητορικής / Επιχειρηματολογίας. Ο όμιλος απευθύνεται στους μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης του Λυκείου και θα λειτουργεί στον χώρο του σχολείου κάθε Τετάρτη, αμέσως μετά τη λήξη του ωραρίου.
Με τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο Όμιλο τα παιδιά αποκτούν κάποιες από εκείνες τις δεξιότητες, με τις οποίες θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Δίνεται η ευκαιρία να καλλιεργήσουν τον λόγο, προφορικό και γραπτό, και να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητά του για τη συμμετοχή και την πρόοδο στην κοινωνική ζωή. Εξοικειώνονται τόσο με την παραγωγή τεκμηριωμένου λόγου όσο και με την ενεργητική ακρόαση, καθώς καλούνται κάθε φορά να αποδομήσουν και να ανασκευάσουν την επιχειρηματολογία του Άλλου, πάντοτε μέσα σε κλίμα ευπρέπειας και σεβασμού. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να στηρίζονται ο ένας στον άλλον, εκτίθενται σε κοινό, αποκτούν σιγά – σιγά αυτοπεποίθηση.
Αρχικά θα γνωριστούμε, μέσα από παιχνίδια γνωριμίας, και σταδιακά θα εμπλακούμε σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα. Θα προβληματιστούμε πάνω σε κοινωνικά ζητήματα, θα ανταλλάξουμε απόψεις και αν υπάρξει η δυνατότητα θα λάβουμε μέρος και σε αγώνες ρητορικής.
Περιμένουμε τα παιδιά σας στον «Όμιλο Ρητορικής / Επιχειρηματολογίας» και σας ευχόμαστε καλή Σχολική Χρονιά!
Οι εκπαιδευτικοί
Κωνσταντίνος Γκούφας
Βασιλική Κοντογεωργάκου

Όμιλος Ρητορικής / Επιχειρηματολογίας για το σχολ. έτος 2020-2021