Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ διοργάνωσε την Κυριακή 17 Ιουνίου συνάντηση των σχολικών λεσχών ανάγνωσης, το Μαθηματικό Πανηγύρι 2018, μια γιορτή για τους δεσμούς των μαθηματικών με τη λογοτεχνία, την ανάγνωση, το θέατρο και τις τέχνες. Η εκδήλωση, με ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις και μαθηματικά παιχνίδια, φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθήνας από τις 10:30 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα. Η συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους τα μέλη των σχολικών λεσχών ανάγνωσης, αλλά και να παρουσιαστεί στο κοινό η δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της χρονιάς από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους.

Το πρόγραμμα άνοιξε με το μαθηματικό και συγγραφέα Τεύκρου Μιχαηλίδη, ο οποίος μίλησε με θέμα “Εθνική Ελλάδος γεια σου”. Ακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις, και παιχνίδια γνώσεων των σχολείων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, το  1ο Γυμνάσιο Περιστερίου, το 9ο Λύκειο Αμαρουσίου και φυσικά το σχολείο μας.

Το σχολείο μας παρουσίασε θεατρικό δρώμενο το οποίο δημιούργησε η Ίριδα Χιλιαρχοπούλου, και συμμετείχαν σε αυτό η Δηώ Μπαλάφα, η Εύη Χαβιάρη, ο Στέλιος Φαλτσέτας, ο Οδυσσέας Τσουκνίδας, ο Παναγιώτης Αναγνώστου του ​​ομίλου «​Μαθηματικά και Λογοτεχνία​», βασισμένο στο βιβλίο Logicomix των Απόστολου Δοξιάδη, Χρίστου Παπαδημητρίου, Αλέκου Παπαδάτου και Annie Di DonnaΕπεξεργασία κειμένου, σκηνοθεσία: Ίρις Χιλιαρχοπούλου. Μουσική επιμέλεια: Εύη Χαβιάρη. Ζωντανή μουσική: Εύη Χαβιάρη και Δηώ Μπαλάφα.

Οι ίδιοι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν επίσης στον διαγωνισμό που έλαβε χώρα στην ίδια εκδήλωση και κατέλαβαν την πρώτη θέση.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που εκπροσώπησαν τον Όμιλο Μαθηματικά και Λογοτεχνία του σχολείου μας στην εκδήλωση.

Υπεύθυνοι του ομίλου: Ηλίας Ανδριανός, Αλέξανδρος Κατέρης, Μιχάλης Πατσαλιάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (PDF FILE)

___________

Μαθηματικό Πανηγύρι 2018