Learning Different Subjects Outdoors (Týnec nad Labem, Czech Republic 24-29/04/2017)

Η εμπειρία από το σεμινάριο Learning Different Subjects Outdoors αξιοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Γκούφα για την οργάνωση δραστηριοτήτων «εκτός των θυρών», στην τυπική, ημιτυπική όσο και άτυπη εκπαίδευση του προγράμματος του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Λυκείου. Συγκεκριμένα διοργανώθηκαν ή διοργανώνονται οι εξής δραστηριότητες:

• Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 (Youth for Europe – Agenda 2017 – 2019) οι μαθητές του Α5 προετοίμασαν τις εργασίες τους με βάση δομημένες «εκτός των τειχών» δραστηριότητες σε παρακείμενο πάρκο με κατάληξη τον λόφο του Λυκαβηττού. Εκεί οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ασκηθούν στην ανάγνωση της πόλης τους οριζόντια. Στη δραστηριότητα ενεπλάκησαν και άλλοι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε αντίστοιχα σεμινάρια ενδοϋπηρεσιακής κατάστασης σχετικά με τη διδασκαλία «εκτός των θυρών».


• Σχεδιασμός και διοργάνωση δράσεων εθελοντικής και θεατροπαιδαγωγικής μορφής με βάση το «Διάζωμα».

• Συνεργασία σε σχεδιασμό και διοργάνωση δράσεων για τους μαθητές της Α Λυκείου -με βάση τη φιλοσοφία της εκπαίδευσης εκτός των θυρών και των θεατροπαιδαγωγικών παιχνιδιών- με το Σχολείο Παιχνιδιού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ 2018

Σημείωση 1: Η συνεργασία με τους δύο προαναφερόμενους φορείς ολοκληρώνεται με τις δράσεις που διοργανώνονται από το Σχολείο Παιχνιδιού σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Κωνσταντίνο Γκούφα, Κατερίνα Μουρλά και Δημήτρη Μαυρέα στην Αμφίκλεια για ένα ολόκληρο τριήμερο (20 ως 22 Απρίλη 2018) μέσα στη φύση (στους πρόποδες του Παρνασσού) και στο αρχαίο θέατρο του Ορχομενού με μαθητές κυρίως της Α΄ Λυκείου (35) του σχολείου μας (βλέπε επισυναπτόμενο πρόγραμμα δράσεων).
Σημείωση 2: Μετά το προαναφερόμενο τριήμερο θα ακολουθήσει ανάρτηση οπτικοακουστικού υλικού στους ιστότοπους του Διαζώματος, του Σχολείου Παιχνιδιού και του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Αθηνών.

Δράσεις με βάση το σεμινάριο ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης “Learning Different Subjects Outdoors” στις 24-29 Απριλίου 2017 στο Tynec nad Labem της Τσεχίας