Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με την Αμερικανική Πρεσβεία, η οποία εγκαινιάστηκε την περασμένη χρονιά, φέτος φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας ακόμα δύο διακεκριμένους ομιλητές. Στις 31 Οκτωβρίου και στις 2 Νοεμβρίου 2012, η κα Judy Boyle του Harvard University, ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Α2, Α3, Α4 και Α5 (κας Α. Χαϊδεμενάκου), και στις 14 Νοεμβρίου 2012 το τμήμα Α6 (κας Ε. Αρναούτη), για το σύγχρονο πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων.

Στις 20 Νοεμβρίου 2012, ο κ. Brendan Foley του MIT (Massachusetts Institute of Technology), μας μίλησε για τις υποβρύχιες ανασκαφές ναυαγίων στην Μεσόγειο, τις οποίες έχει κάνει ίδιος με την ομάδα του.

Οι ομιλίες έγιναν στις ώρες του μαθήματος των Αγγλικών, στην Αγγλική Γλώσσα, παρουσία των καθηγητριών καθώς και της κας Μ. Καράγιωργα, του Τμήματος Μορφωτικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας. Ακολούθησαν συζητήσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες που δήλωσαν ικανοποιημένοι/ες από τις ομιλίες και εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη συνέχιση της συνεργασίας αυτής.

 

Συνεργασία του σχολείου με το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας