ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Βιβλιοθήκη του σχολείου αποτελεί τη συνέχεια της βιβλιοθήκης του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Αθήνας, η οποία άρχισε να λειτουργεί από το 1991. Η ίδρυση και η οργάνωσή της, η διαμόρφωση του χώρου καθώς και ο εμπλουτισμός της με βιβλία οφείλεται στην πρωτοβουλία της διεύθυνσης και των καθηγητών του σχολείου αλλά και στη συμβολή του Υπουργείου Παιδείας.
Στην έναρξη της λειτουργίας της, η βιβλιοθήκη αριθμούσε 1200 τίτλους βιβλίων οι οποίοι σύντομα αυξήθηκαν στους 2070, χάρη στις προσφορές του συλλόγου γονέων-κηδεμόνων, του συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών.
Για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης στο διάστημα 1991-1996 έγιναν διάφορες εκδηλώσεις, (λαχειοφόρος αγορά, έκθεση βιβλίου τα έτη 1991-1996 , συναυλίες μουσικής) οι εισπράξεις των οποίων διατέθηκαν για την αγορά βιβλίων.
Το 1995 η επιτροπή βιβλιοθήκης εξασφάλισε χρηματοδότηση από το ΥΠΠΟ για την επέκταση, τον εμπλουτισμό και τον εξοπλισμό της. Την ίδια περίοδο υποβλήθηκε αίτηση οικονομικής ενίσχυσης στο Υπουργείο Παιδείας, για την ένταξη του σχολείου στο πιλοτικό πρόγραμμα οργάνωσης σχολικών βιβλιοθηκών του ΥΠΕΠΘ.

Περισσότερα για την περίοδο 1991-1995 βλ. http://users.otenet.gr/~eplath/

Στη σημερινή της μορφή, η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας οργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας με χρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Σ? αυτήν εντάχθηκε το ήδη πλούσιο υλικό που αναφέραμε προηγουμένως.
Σήμερα στη Βιβλιοθήκη υπάρχουν περίπου 9.500 τίτλοι βιβλίων που αφορούν σε όλα τα πεδία της γνώσης. Στο υλικό της εντάσσονται επίσης CD-ROM, DVD και βιντεοταινίες που καλύπτουν θέματα κυρίως ιστορίας της τέχνης.

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως αναγνωστήριο και ως δανειστική και είναι προσβάσιμη στους καθηγητές του Σχολείου, στους μαθητές και στους γονείς τους.