Αγαπητοί Γονείς,

Όπως γνωρίζετε, από τη Δευτέρα 5/10/2020 το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αθηνών τελεί υπό κατάληψη, μετά από τις αποφάσεις των τμημάτων της μαθητικής κοινότητας, συμμετέχοντας έτσι στις διαμαρτυρίες του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων, για τα ελλιπή μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία που πλήττει τους τελευταίους μήνες το σύνολο της χώρας μας, αλλά και για τα πάγια ζητήματα λειτουργίας της εκπαίδευσης, τα οποία αντί στη παρούσα φάση να δώσουν έστω προσωρινές λύσεις, επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την σημερινή κατάσταση.
Μέσω της σημερινής ανακοίνωσης μεταφέρουμε ξανά με αγωνία τα δίκαια αιτήματα των παιδιών μας, όπως αποτυπώνονται στο επισυναπτόμενο Δελτίο που διανεμήθηκε στο σχολείο αλλά και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το κείμενό τους εξηγεί αναλυτικά και το γιατί, αλλά και το πώς της απόφασής τους για τη σημερινή τους δράση. Στο κάλεσμα τους να σταθούμε δίπλα τους, θα μας βρούνε πράγματι δίπλα τους και σε κοινό αγώνα, όχι μόνο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας της χώρας, αλλά και για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να μορφώνει και να καλλιεργεί τους μαθητές χωρίς εκπτώσεις.
Πέρα από τα γενικότερα αιτήματα που προβάλλονται από τους μαθητές για επιπλέον απολύμανση στους χώρους, για την αποσυμφόρηση των τάξεων και για την δωρεάν παροχή διαγνωστικών τεστ Covid-19 σε μαθητές και καθηγητές, δρούμε μαζί με τη Διεύθυνση του Λυκείου και τονίζουμε τη δυνατότητα αξιοποίησης των αιθουσών του κενού κτιρίου, που μέχρι πρότινος ανήκε στο σχολείο μας, αίτημα που έχει ήδη σταλεί από τη Διεύθυνση στις αρμόδιες αρχές, αλλά απορρίφθηκε….
Γνωρίζουμε, ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Όμως οι εξαιρετικά δύσκολες αυτές συνθήκες απαιτούν και εξαίρετη αντιμετώπιση των καταστάσεων που δημιουργούνται. Και κυρίως να εμπιστευόμαστε τον αγώνα των μαθητών.
Θέλουμε τα σχολεία ανοικτά. Ανοικτά αλλά και ασφαλή.
Ασφαλή αλλά και λειτουργικά. Λειτουργικά αλλά και δυναμικά.
Δυναμικά αλλά και ………
Με εκτίμηση
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
του 2ου Προτύπου ΓΕΛ Αθηνών

Αιτήματα μαθητών

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ανακοίνωση του Συλλόγου για την κατάληψη του σχολείου