Παρουσίαση Ομίλων και Προγραμμάτων σχολικού έτους 2018-2019

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, έγινε η παρουσίαση του έργου των Ομίλων και των Προγραμμάτων, που λειτούργησαν στο σχολείο κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του Ομίλου Φωτογραφίας, την ευθύνη του οποίου είχαν η Αναστασία Μυλωνά και ο Σπύρος Καρύδης. Στον χώρο του Θεάτρου εκτίθενται τα έργα των μαθητών και μαθητριών, μελών του Ομίλου, τα οποία αποτυπώνουν την προσωπική ματιά του κάθε μέλους σε μια ποικιλία θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα, τον αστικό χώρο, το περιβάλλον. Η Έκθεση Φωτογραφίας θα παραμείνει ανοιχτή καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου έως το τέλος Ιουνίου.

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του Ομίλου «Μαθηματικά και Λογοτεχνία», την ευθύνη του οποίου είχαν ο Ηλίας Ανδριανός, ο Μιχάλης Πατσαλιάς και ο Αλέξανδρος Κατέρης. Ο Όμιλος κινήθηκε τη φετινή χρονιά με κεντρικό άξονα το μυθιστόρημα του Τεύκρου Μιχαηλίδη, Ο μέτοικος και η συμμετρία. Οι μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου, παρουσίασαν τις εργασίες τους ακολουθώντας τη ροή μιας άρτια δομημένης παρουσίασης.

Ο Όμιλος Πληροφορικής  στη συνέχεια, με υπεύθυνες καθηγήτριες την Αλέκα Γασπαρινάτου και τη Σταυρούλα  Νικηφόρου, παρουσίασε ενδιαφέρουσες πτυχές των προσπαθειών του Ομίλου στον τομέα της ρομποτικής και του προγραμματισμού.

Ακολούθησε η παρουσίαση δύο περιβαλλοντικών προγραμμάτων: του προγράμματος “Αειφορία στο Αστικό Περιβάλλον”, με υπεύθυνο καθηγητή τον Αντώνη Μαγουλά, και του προγράμματος “Σχολεία ανοικτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-19” με υπεύθυνες καθηγήτριες τη Σταυρούλα Νικηφόρου, την Κατερίνα Γιώτη και την Αναστασία Μυλωνά.

Ξεχωριστός ήταν ο τρόπος παρουσίασης του Ομίλου Ψυχολογίας, την ευθύνη του οποίου είχαν η Δήμητρα Καραδήμα και η Άννα Αλεξάνδρου. Οι μαθήτριες που ανέλαβαν το “βάρος” της παρουσίασης, με δικά τους κείμενα πρόβαλαν τις “μικρές” στιγμές, αλλά τόσο σημαντικές, που έζησαν όλη αυτή τη χρονιά, χωρίς να παραλείψουν να καταγράψουν και την “εμπειρία” της τάξης που τις φιλοξενούσε.

Ο Όμιλος “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα”, με υπεύθυνη την Παναγιώτα Καλόγρη και τη Νίκη Ρουμπάνη, παρουσίασε τη φετινή επιχείρηση η οποία προσπάθησε να καλύψει ένα  ιδιαίτερα σημαντικό κενό στον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και της ενημέρωσης γενικότερα, που αφορούσε τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Η εταιρεία που εμπνεύστηκαν, ίδρυσαν και λειτούργησαν με τον τίτλο “Βίωμα”, όπως μας διευκρίνισαν οι εκπρόσωποι του Ομίλου, έδινε τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους μέσω μιας ιστοσελίδας να παρακολουθήσουν έναν επαγγελματία κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Ο Όμιλος Κινηματογράφου, με υπεύθυνους τον Βασίλη Καρκάνη και τον Δημήτρη Κοπανά, παρουσίασε τη δραστηριότητά του, τα ταξίδια αλλά και τις νέες ταινίες που ετοιμάζει με τους τίτλους “Ειρκτή” και Ξύπνημα.

Στον τομέα των Ομίλων και των προγραμμάτων, τελευταία στη σειρά ήταν η παρουσίαση των δραστηριοτήτων των μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος «European Challenges in Sustainability by Biotechnology», Erasmus 2017-19. Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσίασαν με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τρόπο τα πειράματα στα οποία συμμετείχαν, αλλά την εμπειρία τους από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των βραβείων και διακρίσεων του 8ου Ενδοσχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής, για το έτος 2018-2019, στον οποίο συμμετείχαν  μαθητές και μαθήτριες από τις τρεις τάξεις του Λυκείου με έργα τους στις κατηγορίες Διήγημα, Δοκίμιο, Ποίημα, Στίχοι Τραγουδιού, Θεατρικό έργο.
Αναλυτικότερα για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού παραπέμπουμε στο άρθρο: Απονομή βραβείων στον 8ο Ενδοσχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΜΑΟΣ» 2018-2019.