Στις 28 Ιανουαρίου 2015 το σχολείο μας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, διοργάνωσε εκδήλωση προκειμένου να τιμηθούν οι εκπαιδευτικοί και το έργο τους, μέσα από τη δράση διακεκριμένων αποφοίτων των σχολείων των οποίων συνέχεια αποτελεί το σημερινό 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών. Τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωσή μας ήταν ο Φυσικός Ερευνητής και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Δημήτριος Νανόπουλος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφώνηση της απερχόμενης διευθύντριας του σχολείου κ. Μαρίας Νέζη, η οποία παρουσίασε σύντομα το σχολείο και τη δραστηριότητά του: α) τους ομίλους αριστείας και δημιουργικότητας, τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο β) το εκπαιδευτικό έργο των καθηγητών του σχολείου και γ) τις άλλες δραστηριότητες του σχολείου, όπως την οργάνωση επιστημονικών ημερίδων και την παρουσία του στον εκδοτικό χώρο.
Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου της ΔΕΠΠΣ κ. Καλκάνη και στη συνέχεια μαθητές του σχολείου παρουσίασαν τις σπουδές και το έργο του τιμώμενου προσώπου, του κ. Δημ. Νανόπουλου.
Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Ομίλου Κινηματογράφου με τίτλο ?Sern Το ταξίδι της ανακάλυψης?, το οποίο στηρίχθηκε σε υλικό από την εκδρομη του σχολειου στο Sern και σε συνεντεύξεις του κ. Δημ. Νανόπουλου, του κ. Αρισ. Μπαλτά, του κ. Αλέξ. Κατέρη, του κ. Γεωργ. Μέσκου..
Μετά την προβολή, τον λόγο έλαβε ο κ. Νανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα μαθητικά του χρόνια και στην καθοριστική σημασία που είχε για τις μετέπειτα επιλογές του ο τότε καθηγητής Φυσικής του σχολείου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την αποδοχή από τον αναπληρωτή διευθυντή κ. Αλέξ. Καραφωτιά της δωρεάς του Ροταριανού Ομίλου δέκα ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις σύντομες παρεμβάσεις του Προέδρου του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών κ. Ιωάννη Βαρότσου και της Προέδρου του Ροταριανού Ομίλου Κηφισιάς-Πολιτείας, κυρίας Τζένης Μιχαλοπούλου.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τον Όμιλο Κινηματογράφου και τον Εργαστηριακό Όμιλο Φυσικής-Χημείας.

Nanopoulos01 Nanopoulos02 Nanopoulos03 Nanopoulos04 Nanopoulos05

 

Εκδήλωση τιμής των εκπαιδευτικών και του έργου τους, μέσα από τη δράση διακεκριμένων αποφοίτων μας.