sport_day_6_10_2014Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την  «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε από φέτος, την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Τα τελευταία χρόνια, σημαντικοί φορείς αναγνωρίζουν τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας θα οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας που θα ακολουθούνται από διαδραστικές συζητήσεις, δρώμενα και ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι αθλητικές δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν αγώνες καλαθοσφαίρισης αγοριών και πετοσφαίρισης κοριτσιών. Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 320 μαθητές-μαθήτριες (το 66% του μαθητικού δυναμικού) και θα πραγματοποιηθούν 29 αγώνες.

Ακόμη θα πραγματοποιηθεί η προβολή δυο ταινιών και θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ μαθητών-τριών και καθηγητών του σχολείου μας για τις αιτίες του ρατσισμού και τις κοινωνικές του συνέπειες.

Επίσης οι μαθητές-τριες θα ακούσουν την ομιλία της υπεύθυνης του ΚΕΣΥΠ κ. Σακελλαρίδη η οποία θα τους αναπτύξει το θέμα: «σχολικός εκφοβισμός». Παράλληλα οι μαθητές-τριες θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους του σωματείου ??Μαζί για το Παιδί?? και θα λάβουν μέρος σε δυο δρώμενα.

Το σύνθημά του σχολείου μας τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 θα είναι:

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ     

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Δυναμική η παρουσία του σχολείου μας!!