Ανακοίνωση-Πρόσκληση

cinemaΤο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Δημόσια Εκπαίδευση και Κινηματογραφική Παιδεία. Όμιλοι Κινηματογράφου στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στον χώρο του σχολείου.

Η διημερίδα θα εστιάσει στην ανάγκη υποστήριξης της κινηματογραφικής παιδείας στη δημόσια εκπαίδευση, θα αναδείξει τα θετικά σημεία στη λειτουργία των πρόσφατα θεσμοθετημένων Ομίλων Κινηματογράφου στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία καθώς και τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα θα δοθεί έμφαση στους παρακάτω θεματικούς άξονες:

? Η αναγκαιότητα για κινηματογραφική παιδεία στο σημερινό σχολείο

? Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και η αναγκαία τροποποίησή του

? Η εμπειρία των προγραμμάτων (που έχουν λειτουργήσει στα σχολεία) για τον κινηματογράφο

? Οι υπάρχουσες πηγές παροχής κινηματογραφικής παιδείας και η ένταξή τους στο σχολείο

? Όμιλοι κινηματογράφου στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, ένα χρόνο μετά τη θεσμοθέτησή τους

? Προτάσεις για την υπέρβαση των προβλημάτων

? Προβολή ταινιών που έχουν παραχθεί στα σχολεία

Όσοι εκπαιδευτικοί Προτύπων Πειραματικών Σχολείων επιθυμούν να συμμετάσχουν με εισήγηση στη διημερίδα καλούνται να αποστείλουν το θέμα/τίτλο της εισήγησής σας και σύντομη περίληψη (70-80 λέξεις) μέχρι 10 Μαρτίου 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου mail@2lyk-peir-athin.att.sch.gr.

Σημειώνουμε ότι οι εισηγήσεις δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 15΄ λεπτά και θα παρουσιαστούν την πρώτη μέρα της διημερίδας. Το σύνολο των εργασιών που θα υποβληθούν στην οργανωτική επιτροπή θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά της διημερίδας τα οποία θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του σχολείου.

Τη δεύτερη μέρα θα γίνει προβολή ταινιών που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των Ομίλων ή άλλων εκπαιδευτικών δράσεων με την παρουσία των δημιουργών τους και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι ταινίες πρέπει να αποσταλούν σε δύο αντίτυπα DVD μέχρι 1 Μαρτίου 2014, στη διεύθυνση του σχολείου Τιμ. Φιλήμονος 30-32, Αμπελόκηποι 11521 Αθήνα με την ένδειξη: συμμετοχή στη διημερίδα, τα στοιχεία των δημιουργών, καθώς και σύντομη περιγραφή της ιδέας που πραγματεύεται η κάθε ταινία.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της Διημερίδας

Η Διευθύντρια

Μαρία Νέζη

Διοργάνωση διημερίδας με θέμα «Δημόσια Εκπαίδευση και Κινηματογραφική Παιδεία. Όμιλοι Κινηματογράφου στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία», 5-6 Απριλίου 2014