Τον Φεβρουάριο 2013 η μαθητική ομάδα του προγράμματος “Εντυπος και ψηφιακός μαθητικός τύπος”, έπειτα από σχετικό αίτημα της Εφημερίδας των Συντακτών, συναντήθηκε με τη δημοσιογράφο κ. Παναγιώτα Τέσση και συζήτησε θέματα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, αλλά και γενικότερα για τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, τα ενδιαφέροντα των μαθητών, τον τρόπο με τον οποίο θα ήθελαν να είναι μια εφημερίδα. Είχε προηγηθεί η διανομή φύλλων της εφημερίδας στους μαθητές και η συμπλήρωση σχετικών ερωτηματολογίων. Στη συνέχεια οι μαθητές συνέταξαν κείμενα στα οποία εξέθεσαν τις απόψεις τους για την έκδοση, αλλά και γενικότερα τις προτάσεις τους.

Τα κείμενα αποτέλεσαν τη βάση για τη σύνταξη ενός ενιαίου κειμένου το οποίο επιμελήθηκαν ο Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου και η Μαριάννα Πρωτόπαπα. Το κείμενο αυτό στάλθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, και δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Πέμπτης 25 Απριλίου (Εφημερίδα των Συντακτών, αρ. φύλλου 137/25.4.2013, σ. 49).

Μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε το κείμενο στην ψηφιακή μαθητική εφημερίδα του σχολείου, στην οποία αναδημοσιεύεται το άρθρο : http://blogs.sch.gr/apontes/2013/04/25/mathites-typos/

 

Μαθητές και Τύπος