Στο σχολείο μας λειτουργεί τμήμα ενισχυτικής Γερμανικών για την ενίσχυση του επιπέδου γνώσης της γερμανικής γλώσσας Α1/Α2 σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Ξένες Γλώσσες.

Όσοι μαθητές και μαθήτριές μας επιθυμούν, συμμετέχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας επιπέδου Α1-Α2.

Η Ενισχυτική Γερμανικών πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο σχολείο μας για 3η συνεχόμενη χρονιά. Τα προηγούμενα  δύο χρόνια οι μαθητές της Ενισχυτικής συμμετείχαν στις εξετάσεις Γερμανικών ΚΠΓ με μεγάλη επιτυχία.

Έτσι την προηγούμενη χρονιά 2023-2024 οι 7 μαθητές και μαθήτριες της Ενισχυτικής εξετάστηκαν προφορικά & γραπτά στην ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση του Κρατικού Πτυχίου Γλωσσομάθειας επιπέδου Α΄ για τη γερμανική γλώσσα με στόχο την εξασφάλιση του αποδεικτικού γνώσεων Α1 ή Α2 (ανάλογα με την επίδοσή τους στην εξέταση). 

Σας ανακοινώνουμε, ότι και οι επτά κατέκτησαν το επίπεδο Α2 με υψηλό σκορ και απέκτησαν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Α2 στα Γερμανικά! Οι 3 από τους 7 είναι μαθητές του όμορου Γυμνασίου και οι υπόλοιποι 4 μαθητές του Λυκείου μας. Οι 4 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου μας είναι: 

  1. Σταυριανός Δάβαρης Α1
  2. Ντάνου Φένια Α4 
  3. Άρτεμις Πνευματικού Α4
  4. Ηλίας Κούκος Β2

Θερμά Συγχαρητήρια από τη Διεύθυνση και τους συναδέλφους του σχολείου μας για την επιτυχία τους!

Επιτυχία των μαθητών μας στις εξετάσεις Γερμανικών ΚΠΓ Α1-Α2