Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών, αποτιμώντας θετικά την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, αποφάσισε να προκηρύξει τον 7ο Ενδοσχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής. 

Στόχος είναι να συμμετέχουν οι μαθητές σε δραστηριότητες που ενισχύουν την άμιλλα, τις πνευματικές αξίες, τη δημιουργικότητα και προάγουν το ρόλο του σχολείου ως πυρήνα διαμόρφωσης κοινωνικού ιστού.

Συμμετοχή: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να υποβάλει ένα έργο – ατομικό ή ομαδικό – το οποίο να ανήκει σε ένα από τα παρακάτω είδη: (1) Διήγημα, (2) Δοκίμιο (3) Θεατρικό έργο, (4) Σενάριο (5) Ποίημα, (6) Στίχοι τραγουδιού.

Θέμα: Το θέμα κάθε έργου είναι ελεύθερο.

Έκταση: Για τα έργα των κατηγοριών 1, 2, 3, 4 έως 3.000 λέξεις. Για τα έργα των κατηγοριών 5 & 6, έως 100 στίχοι (ή 800 λέξεις).

Τρόπος Διεξαγωγής: Κάθε διαγωνιζόμενος θα υποβάλει το έργο του σε ηλεκτρονική μορφή στη Συντονιστική Επιτροπή, η οποία έχει την ευθύνη της διεξαγωγής. Τα έργα θα παραδοθούν στην κριτική επιτροπή με καλυμμένα τα στοιχεία ταυτότητας των διαγωνιζομένων ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Συντονιστική Επιτροπή: Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση και το συντονισμό είναι οι καθηγητές: Δήμητρα Καραδήμα, Σπύρος Καρύδης, Μαργαρίτα Στεφάνου.

Κριτική Επιτροπή: Η κριτική επιτροπή συγκροτείται από καθηγητές του σχολείου και παλαιούς αποφοίτους, βραβευμένους σε προηγούμενους διαγωνισμούς, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υποβολή Αιτήσεων & Προθεσμίες: Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017. Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018. Θα οριστεί άμεσα ημέρα ενημέρωσης προς τους διαγωνιζόμενους, όπου θα αναφερθούν τα κριτήρια αξιολόγησης και θα απαντηθούν ερωτήματα και απορίες.

Διακρίσεις: Βραβεία και αναμνηστικά συμμετοχής ανά κατηγορία.

Εκδήλωση Παρουσίασης: Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση βράβευσης, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου θα γίνει απολογισμός-αξιολόγηση των συμμετοχών και των διακρίσεων του διαγωνισμού, με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και καθηγητών.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Διαγωνισμού

Προκήρυξη σε PDF

____________

Προκήρυξη 7ου Ενδοσχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής «Δημήτρης Αρμάος» 2017-2018