Το σχολείο μας συμμετείχε τη σχολική χρονιά 2018-19 στο πρόγραμμα WE GO GREEN/ΑΘΗΝΑ που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων με τη συνεργασία, την υποστήριξη και τη χορηγία της εταιρείας ΑΝΑΜΕΤ.
Ήταν ο 1ος Μεγάλος Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης μεταξύ όλων των δημόσιων σχολείων του Δήμου Αθηναίων και απευθυνόταν στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ιδιαίτερο στόχο την ανάπτυξη της γνώσης αλλά και των βέλτιστων πρακτικών για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών και την κινητοποίησή τους για ποσοτική και ποιοτική βελτίωση της ανακύκλωσης στα σχολεία, με έμφαση στα Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).
Ο Σχολικός Διαγωνισμός είχε ως αντικείμενο και στόχο τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) όλων των κατηγοριών με σκοπό τη διαχείρισή τους με τις βέλτιστες περιβαλλοντικά μεθόδους και διαδικασίες.
Μέσα από τον Διαγωνισμό επιδιώχθηκε ταυτόχρονα η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ο οποίος διήρκεσε από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 12 Απριλίου 2019, στο σχολείο μας συγκεντρώθηκαν 1.312 κιλά ανακυκλώσιμου υλικού, τα οποία αντιστοιχούσαν σε 3,03 κιλά ανά μαθητή. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 35 σχολεία και πρώτο αναδείχθηκε το 106 Νηπιαγωγείο Αθηνών στο οποίο συγκεντρώθηκαν 46,9 κιλά ανακυκλώσιμου υλικού ανά μαθητή/μαθήτρια.

We go green |Αθήνα : Συμμετοχή στον 1ο Σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης