Στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων της, η συντακτική ομάδα του μαθητικού περιοδικού “Απόντες” οργάνωσε στις 3 Δεκεμβρίου 2015, μετά το τέλος των μαθημάτων, ανοικτή συνάντηση και συζήτηση με τον κ. Χρίστο Καλουντζόγλου, δημοσιογράφο, αρχισυντάκτη του Αθηναϊκού ? Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην οποία συμμετείχαν, εκτός της συντακτικής ομάδας και άλλοι μαθητές του σχολείου.

Ο κ. Καλουντζόγλου μίλησε στους μαθητές για τη δημοσιογραφία, τις απαρχές της και τη σημερινή της μορφή, το ζήτημα της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας του δημοσιογράφου, τη διαφορά ανάμεσα στην καταγραφή της είδησης και στο άρθρο γνώμης. Τόνισε την καθοριστική σημασία της δήλωσης των πηγών στις οποίες στηρίζει το κείμενό του ο κάθε δημοσιογράφος και την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης και διαρκούς εκπαίδευσης των επαγγελματιών δημοσιογράφων στα νέα δεδομένα των γνωστικών χώρων στους οποίους ειδικεύονται.

Περιέγραψε, έπειτα από σχετικό αίτημα των μαθητών, το λειτούργημά του και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών που αφορούσαν τόσο την αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων ειλημμένων από την επικαιρότητα όσο και ζητήματα σχετικά με τις δυνατότητες σπουδής της δημοσιογραφίας στον ελληνικό χώρο και εξεύρεσης εργασίας.

kalountzoglou-1

kalountzoglou-2

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Συνάντηση και συζήτηση με τον δημοσιογράφο Χρίστο Καλουντζόγλου