ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ, Τρίτη 01 Ιουλίου 2003.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/politismos/article/?aid=4290364

H αυλαία έπεσε χθες για τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες με την απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους νικητές, από τον υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου, σε ειδική τελετή στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του αρχαίου δράματος πήρε το Γυμνάσιο και Λύκειο Νέου Σκοπού με τις «Τρωάδες» Ευριπίδη, ενώ το δεύτερο μοιράστηκαν το 1ο Λύκειο Αιγίου (Χοηφόροι), το 1ο και 2ο Λύκειο και TEE Ελευθερίου Κορδελιού (Όρνιθες), το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας (Όρνιθες) και το Λύκειο Παραλιμνίου Κύπρου (Προμηθέας Δεσμώτης). Τέσσερα σχολεία μοιράστηκαν και το τρίτο βραβείο: τα Μουσικό Σχολείο Λάρισας (Όρνιθες), 6ο Λύκειο Καλαμαριάς (Τρωάδες), Γυμνάσιο Κριεζών (Ελένη) και εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» μαζί με το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας (Όρνιθες).

Έπαινος απονεμήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ενώ ειδικό βραβείο απέσπασε το Ειδικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής («Αντιγόνη»), καθώς η συγκεκριμένη παράσταση θεωρήθηκε «κορυφαίο επίτευγμα καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος».

Στην κατηγορία του σύγχρονου θεάτρου το πρώτο βραβείο απέσπασαν το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου με τον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι και το Γυμνάσιο Λατσιών Κύπρου με τον «Καλό Στρατιώτη Σβέικ» του Γιαροσλάβ Χάσεκ.

Το δεύτερο βραβείο μοιράστηκαν το 3ο TEE Ρόδου («Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα»), το 5ο Λύκειο Νίκαιας («H αυλή των θαυμάτων») και το Παράρτημα Γυμνασίου Αυλώνα – Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας (έργα των μαθητών). Τρία σχολεία ισοψήφησαν και για το τρίτο βραβείο: το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών («Μήδεια» του Μποστ), το 2ο TEE Καβάλας («H ηλικία της νύχτας») και το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Ρεθύμνου («Ονομαστική: Το ρουσφέτι, Γενική: Του ρουσφετιού»). Με ειδική διάκριση τιμήθηκε το 5ο Λύκειο Νέας Σμύρνης («Δωδέκατη νύχτα») και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη («Ερωτόκριτος»). Τέλος, έπαινοι απονεμήθηκαν στο Ελληνικό Λύκειο Βερολίνου («Ο μικρός πρίγκιπας») και το Καραμούζειο Γυμνάσιο («Το πανηγύρι»).

 

ΠANEΛΛHNIΟI MAΘHTIKΟI AΓΩNEΣ.«Tρωάδες» και ένας «υπηρέτης» στην κορυφή