ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 22 Απριλίου 2002.

 ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/politismos/article/?aid=4228690

Ηττημένοι δεν υπήρχαν τη βραδιά της απονομής των βραβείων των Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων. Όλοι έφυγαν με την ψυχή γεμάτη. Το πρώτο βραβείο αρχαίου δράματος, ωστόσο, απέσπασε το Γυμνάσιο και Λύκειο Λουτρακίου με την παράσταση-φαβορί, «Ελένη». Το δεύτερο κατέκτησαν το 5ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας με τις κεφάτες «Εκκλησιάζουσες» και το Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου με τον «Κύκλωπα», ενώ το τρίτο μοιράστηκαν το 4ο Γυμνάσιο Αιγίου («Ιφιγένεια εν Αυλίδι») και το 1ο Λύκειο Εθνάρχου Μακαρίου Πάφου («Ελένη»). Με ειδική διάκριση τιμήθηκαν τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη («Βάκχαι») και με επαίνους τα 2ο Λύκειο Λιβαδειάς, 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, 4ο και 7ο Γυμνάσιο Κερκύρας και, βέβαια, το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ορεστιάδας, ομάδα που κάθε χρόνο φεύγει με διακρίσεις από τον διαγωνισμό.

Στο σύγχρονο θέατρο το πρώτο βραβείο κατέκτησε το Λύκειο Αγ. Βαρβάρας Ηρακλείου («Μπροστά στον θάνατο»). Ακολούθησαν τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη («Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα») και το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών («Ο κύκλος με την κιμωλία»), ενώ το τρίτο μοιράστηκαν η Λεόντειος Σχολή Ν. Σμύρνης («Το θαύμα της ʼννι Σάλιβαν») και το 3ο Γυμνάσιο Κερκύρας («Η τιμή και το χρήμα»). Ειδικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στα Λύκειο Κύκκου Πάφου, 1ο Λύκειο Πτολεμαΐδας και Πυθαγόρειο Λύκειο Σάμου, ενώ με επαίνους τιμήθηκαν τα Λύκειο Ζευγολατιού, Εκπαιδευτήρια Γείτονα, 1ο Λύκειο Δράμας και 1ο ΤΕΕ, Γυμνάσιο και Λύκειο Πάτμου.

 

Στην γεμάτη νιάτα και χαμόγελα βραδιά, τιμήθηκαν ιδιαιτέρως για την προσφορά τους στον πολιτισμό από τον υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου, οι Κώστας Νίτσος, Ασπασία Παπαθανασίου, Μάριος Πλωρίτης, Αλέξης Σολομός, ʼννα Συνοδινού, όπως και οι Γιάννης Μόραλης και Ειρήνη Παπά, που δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ απονεμήθηκαν και τα βραβεία των νικητών στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής.

 

Μαθητικά χαμόγελα, θεατρικά βραβεία