Αυτή τη φορά σας περιμένει κάτι πραγματικά διαδραστικό/συναρπαστικό!
17 Ιουνίου η επόμενη εξόρμηση στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στου Ψυρρή 21.00 η ώρα για την παράσταση “Hotel Europa” (θέατρο Forum) με δωρεάν είσοδο – γιαυτό και πρέπει να είμαστε εκεί οπωσδήποτε 20.15.
Εδώ…συμμετέχετε -όσοι θέλετε- κατά τη διάρκεια της παράστασης με στόχο να αλλάξετε την εξέλιξη της υπόθεσης, εφόσον δε σας ικανοποιεί! Λέτε στοπ, σας σηκώνει ο εμψυχωτής/συντονιστής στη σκηνή, παίρνετε το ρόλο του πρωταγωνιστή (συνήθως) κι αυτοσχεδιάζετε με στόχο να πείσετε πραγματικά τους υπόλοιπους ρόλους να αλλάξουν κι αυτοί στάση/ συμπεριφορά. Είναι εύκολο να γίνει;
Το λεγόμενο “Θέατρο Forum” -παραπέμποντας στη Ρωμαϊκή αγορά- είναι μία από τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στο “Θεάτρο του Καταπιεσμένου”, που ξεκίνησε στις φαβέλες του Σάο Πάολο στη Βραζιλία από τον Αουγκούστο Μποάλ τη δεκαετία ’60. Οι συμμετέχοντες ήταν οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι παραστάσεις δημιουργούνταν από τους ίδιους με προβλήματα που τους αφορούσαν και το θέατρο γινόταν ο χώρος για πρόβα για τη ζωή. Αν τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν στο θέατρο, μήπως με ανάλογο τρόπο μπορούν να αλλάξουν και στη ζωή; ‘Ιδωμεν..

Δράση “Πάμε Θέατρο”