«Επιστροφή στα θρανία» (Back to School)

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, πάνω από 100 Έλληνες, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιστρέφουν στο σχολείο για μια μέρα!

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 13 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2014, Έλληνες – στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ,  επισκέπτονται τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ιδιαίτερης πατρίδας τους στα οποία φοίτησαν ή άλλα σχολεία της επιλογής τους, από τον Έβρο έως την Κρήτη. Στις επισκέψεις τους αυτές συνομιλούν με μαθητές και δασκάλους όχι μόνο για όργανα, θεσμούς και ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά και για την προσωπική τους εμπειρία και σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης το σχολείο μας θα επισκεφθεί την Τρίτη 11 Νοεμβρίου ο κ. Ιωάννης Καββαδάς,  παλιός απόφοιτος (του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου). Θα συζητήσει με μαθητές και μαθήτριες τις 2 τελευταίες ώρες του σχολικού προγράμματος. Στη διάρκεια αυτή θα γίνει και η απονομή των διακρίσεων στους μαθητές και μαθήτριες του Β1 και Γ3 που συμμετείχαν στα προγράμματα του etwinning, “A Wish for the World” και  “Work-Life Balance Project” αντίστοιχα, το σχολικό έτος 2013-2014. Στη δράση θα συμμετέχουν εκτός από τους μαθητές/τριες του Β1 και Γ3 και οι μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου που έχουν επιλέξει το μάθημα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Η δράση «Επιστροφή στα θρανία» πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.