Ανάμεσα στους δέκα χαρισματικούς και ταλαντούχους Έλληνες μαθητές, που θα βρεθούν τον Ιούλιο και για τρεις ολόκληρες εβδομάδες στο διεθνούς φήμης αμερικάνικο πανεπιστήμιο «Hopkins», συμπεριλαμβάνεται και ο Διονύσης Σπηλιόπουλος, μαθητής της Α΄ τάξης του σχολείου μας.

Διευκρινίζουμε ότι με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Hopkins, δημιουργήθηκε το πρώτο «Κέντρο για Χαρισματικά ? Ταλαντούχα Παιδιά» στο Κολέγιο «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη (Center for Talented Youth ? CTY Greece at Anatolia). Στόχος του CTY Greece είναι να εντοπίζει χαρισματικούς μαθητές, ηλικίας 5 ? 18 ετών και να τους προσφέρει, μέσα από ολοκληρωμένα καλοκαιρινά προγράμματα τριών εβδομάδων, άριστες εκπαιδευτικές προοπτικές, καθώς και τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να ενισχυθεί η φιλομάθεια και η πνευματική τους ανάπτυξη μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Φέτος, υποδείχθηκαν από τα σχολεία συνολικά πενήντα μαθητές και από αυτούς επιλέχθηκαν, μέσω εξειδικευμένου τεστ, οι δέκα οι οποίοι θα πάνε στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα γνωριμίας με χρήματα του Ιδρύματος.

Αναφορές:

Σταύρος Τζίμας, “Σχολή για μικρούς Αϊνστάιν.Δέκα χαρισματικά Ελληνόπουλα στο Πανεπιστήμιο «Hopkins», Καθημερινή 2.6.2013,  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_02/06/2013_522503

Ένας μαθητής του σχολείου μας στο Πανεπιστήμιο «Hopkins»