Ομάδα μαθητών του σχολείου μας συμμετείχε και φέτος στον τοπικό διαγωνισμό που οργάνωσαν τα ΕΚΦΕ (Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών) Αμπελοκήπων και Ομόνοιας, στη Φυσική, Χημεία και Βιολογία προκειμένου δύο τριμελείς ομάδες να συμμετάσχουν στην τελική-Πανελλήνια φάση από την οποία θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών που φέτος θα φιλοξενηθεί στο Λουξεμβούργο.

Ο τοπικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου. Η ομάδα μας κατέλαβε την πρώτη θέση και στα τρία μαθήματα ανάμεσα στα 11 Λύκεια που συμμετείχαν.

Η ομάδα μας, που είχε ως μέλη τους μαθητές Βαρβαρίγγο Γιάννη (Α1), Κόντη Γεωργία (Β3), Σπηλιόπουλο Διονύση (Α5) και Σινταχμέντ Καμέλια (Β5) εκτός από το πολύ υψηλό γνωστικό επίπεδο επέδειξε ήθος, εργατικότητα και πνεύμα συνεργασίας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού αλλά και σε όλη την περίοδο της προετοιμασίας.

Το ΕΚΦΕ Ομόνοιας και το ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04 της Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας διοργάνωσαν εκδήλωση για την απονομή των βραβείων και των επαίνων στους μαθητές/τριες και τα σχολεία που συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό EUSO 2013. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 46ου Γενικού Λυκείου Αθήνας, Χαριλάου Τρικούπη 174 & Ξιφίου 11, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 5 μ.μ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Διευθύντρια του Λυκείου μας κ. Τσίκιζα η οποία αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές του Τοπικού διαγωνισμού καθώς και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα του σχολείου μας για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στο ΕΚΦΕ Ν. Φιλαδέλφειας.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές για την προετοιμασία των μαθητών, Αλέξανδρος Κατέρης- Φυσικός, Μυλωνά Αναστασία-Χημικός, Γεωργάτου Μάνια-Βιολόγος.

 

 

Απονομή των βραβείων και των επαίνων στους μαθητές/τριες και τα σχολεία που συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό EUSO 2013.