ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023-2024 «ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ!»
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΡΛΑ

Σκοπός της προτεινόμενης σχολικής δράσης/ πολιτιστικού προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών/-ριών όλων των τάξεων του λυκείου με τη θεατρική εμπειρία ως αισθητική απόλαυση αλλά και ως ένα διαφορετικό τρόπο ψυχαγωγίας. Ειδικότερα, μέσα από διαφορετικά είδη παραστάσεων αλλά και θεατρικών χώρων, επιδιώκεται να έρθουν σε επαφή οι μαθητές/ μαθήτριες με την ποικιλομορφία των σχολών σκηνοθεσίας και υποκριτικής αλλά και γενικότερα της θεατρικής σύμβασης. Βασικός στόχος της δράσης είναι να αρχίσουν οι μαθητές/ μαθήτριες να διαμορφώνουν τα προσωπικά τους αισθητικά κριτήρια τόσο μέσω της παρακολούθησης των παραστάσεων όσο και με τις συζητήσεις που ακολουθούν αμέσως μετά την παράσταση στο χώρο του θεάτρου με την εκπαιδευτικό και συχνά με τους συντελεστές της παράστασης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια τετραήμερη εκδρομή (συνήθως στο εξωτερικό), όπου επιδιώκεται η παρακολούθηση θεατρικής παράστασης ή/και η επίσκεψη ενός σημαντικού θεατρικού χώρου ή η συνεργασία με θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο. Επίσης, τα τελευταία χρόνια τον Ιούλιο μεταβαίνουμε αυθημερόν στην Επίδαυρο για την παρακολούθηση παράστασης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στην κλειστή ομάδα που διαχειρίζομαι στο facebook: ” 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών / Πάμε Θέατρο ” https://www.facebook.com/groups/837065406344785

Διευκρίνιση: επειδή η συγκεκριμένη δράση έχει μετακινήσεις, χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση γονέων για τη συμμετοχή των μαθητών/- τριών. Γιαυτό και η προσέλευση/αποχώρηση των μαθητών γίνεται αποκλειστικά με την ευθύνη των γονέων τους.

Έναρξη συναντήσεων: 1η Οκτωβρίου 2023

Χώρος : θεατρικοί χώροι κυρίως της Αθήνας

Μέρες: Σάββατο / Κυριακή (σπανίως καθημερινή, αν η παράσταση δεν παίζεται Σαββατοκύριακα)

Ώρες: 19.00/20.00

Συχνότητα: κάθε δύο-τρεις εβδομάδες (η συχνότητα καθορίζεται από τη διαθεσιμότητα των μαθητών/-ριών)

Φέτος στο πρόγραμμα Πάμε θέατρο! θα συνεργαστούμε με τη συνάδελφο κα Πισιμίση Αγγελική και το ηλεκτρονικό περιοδικό Ψηφιακή κριτική, όπου οι μαθητές/ μαθήτριες θα αναρτούν κριτικές τους από τις παραστάσεις που θα βλέπουμε.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023-2024 «ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ!»