Το Σάββατο 24.02.2024 και ώρα 17.30, στο αμφιθέατρο του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Αθηνών, στην οδό Έλενας Βενιζέλου (πλησίον σταθμού μετρό ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ), θα προβληθεί η ταινία “Στο Γραφείο των καθηγητών”, του Γερμανού σκηνοθέτη Ίλκερ Τσατάκ (Ilker Çatak).

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας: Η Κάρλα, μια νεαρή και ιδεαλίστρια δασκάλα αποφασίζει να ερευνήσει μια σειρά από ανεξιχνίαστες κλοπές από το σχολείο της. Με τη βοήθεια μιας κρυφής κάμερας, εκθέτει τον κλέφτη, αλλά η αποκάλυψή της ξαφνιάζει τους πάντες και φέρνει την Κάρλα μπροστά σε ένα άλυτο δίλημμα (κατάλληλη για άνω των 12 ετών). Διπλά βραβευμένη στο τμήμα του “Πανοράματος” στο φεστιβάλ Βερολίνου, η ταινία είναι υποψήφια για το Βραβείο Κοινού LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποτελεί τη φετινή γερμανική πρόταση για το Όσκαρ διεθνούς ταινίας.  

Στην προβολή της ταινίας, που  είναι ανοικτή για το κοινό, θα παρευρεθεί ο κ. Γιώργος Μόσχος, νομικός, πρώην Boηθός Συνήγορος του Πολίτη/Συνήγορος του Παιδιού, ο οποίος, μετά το τέλος της πολύ ενδιαφέρουσας ταινίας, θα συζητήσει με το κοινό για τις σχέσεις εκπαιδευτικών – μαθητών/τριών και γονέων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής.

Πρόσκληση σε προβολή της ταινίας “Στο Γραφείο των Καθηγητών”