Με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,κο Δημήτρη Παπαδημούλη, είχαν τη χαρά και την τιμή να συζητήσουν διαδικτυακά οι μαθητές και οι μαθήτριες οκτώ συνολικά σχολείων, από την Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα, την Πέμπτη 07.12.2023. Ειδικότερα, για μία ώρα περίπου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσσαλονίκης, του 2ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, του ΓΕΛ Διδυμότειχου, του 1ου ΓΕΛ Παπάγου, του 2ου ΓΕΛ Αχαρνών, του ΓΕΛ Νέας Πεντέλης και του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών,  που ήταν το σχολείο-διοργανωτής, είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στον Αντιπρόεδρο και να ενημερωθούν, με τον πλέον  υπεύθυνο και αξιόπιστο τρόπο, για τoν κρίσιμο ρόλο που θα διαδραματίσουν οι Ευρωεκλογές του 2024 για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και για τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν. Απαντώντας στις απορίες των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων, ο Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει. Τέλος, μίλησε για την αξία του Προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το οποίο ο ίδιος διαχρονικά στηρίζει.

Το μήνυμα του Αντιπροέδρου προς τους νέους και τις νέες ήταν δυνατό: δεν πρέπει να απέχουν από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, η αποχή σημαίνει ότι αφήνουν άλλους να αποφασίζουν για το δικό τους μέλλον!

Εκτός από τους υποψήφιους και τις υποψήφιες junior Ambassadors του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών, την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1, Β2 και Γ02.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες οκτώ σχολείων συζητούν με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κο Δημήτρη Παπαδημούλη για τις Ευρωκλογές του 2024