Οι υποψήφιοι-ες junior Ambassadors και οι εθελοντές-ριες του Προγράμματος “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (ΕWWR) 2023, που συντόνισε για την Ελλάδα ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ): με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ τάξης του 15ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έγραψαν ένα παραμύθι, έστειλαν ένα γράμμα, έπαιξαν και ζωγράφισαν για την ανακύκλωση! 

H EWWR 2023 εστιάζει στην επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του αντίκτυπου στο περιβάλλον των αποβλήτων συσκευασίας των προϊόντων – 80 εκατ. τόνοι απόβλητα για το 2020 μόνο στην Ευρώπη, όγκος που έχει αυξηθεί κατά 20% τα τελευταία 10 χρόνια.

Οι υποψήφιοι-ες junior Ambassadors και οι εθελοντές-ριες του Προγράμματος “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” που συμμετείχαν στη δράση ήταν οι: Βοϊκλή Μαριάννα, Βοϊκλή Εριέττα, Γκιάτα Χαρά, Γραμματικού Μυρτώ, Δαρακλή Βικτωρία, Κολοβού Αντωνία, Κοντός Σταύρος,  Παπανικολάου Βασιλική και Πελεκούδας Οδυσσέας.

Για τη συγκεκριμένη δράση, αλλά για και άλλες δράσεις του Προγράμματος “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 η μαθήτρια της Β’ Λυκείου, Μυρτώ Γραμματικού. Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα εδώ.

Συμμετοχή του Προγράμματος “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2023