Το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠΕΣ) του 2ου Πρότυπου ΓΕ.Λ. Αθηνών έχοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 64/ΔΕΠΠΣ/5-9-2023 (ΦΕΚ Β’ 5372/7-9-2023) απόφαση  με θέμα «Διεξαγωγή συμπληρωματικών διαδικασιών για εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. & ΠΕΙ.Σ.)», προκηρύσσει διαδικασία για την συμπλήρωση επτά (07) κενών θέσεων στην  Β’ τάξη και τεσσάρων (04) κενών θέσεων στην Γ’ τάξη.

Η γραπτή δοκιμασία εισαγωγής θα διενεργηθεί στο 2ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Αθηνών (Τ. Φιλήμονος 30-32, είσοδος από Ε. Βενιζέλου), την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 09:00 πμ.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους θα γίνει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου (mail@2lyk-peir-athin.att.sch.gr) έως και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12:00, με θέμα «Αίτηση για εισαγωγή στην ___ Λυκείου». Η εν λόγω αίτηση θα συμπληρωθεί σε έντυπο, θα υπογραφεί από τον κηδεμόνα και θα επισυναφθεί στο μήνυμα.

Οι υποψήφιοι/ες για την εισαγωγή αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά και με την ύλη της προηγούμενης τάξης από αυτή που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2023-2024. Το σύνολο των ερωτήσεων  είναι 50, 25 ερωτήσεις για την κατανόηση κειμένου της Ελληνικής Γλώσσας και 25 ερωτήσεις για τα Μαθηματικά.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα του σχολείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων των υποψηφίων.

Προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας για τη συμπλήρωση κενών θέσεων στις τάξεις Β’ και Γ