Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχαν με επιτυχία στην 4η ημέρα της Σχολικής Εβδομάδας Ενεργών Πολιτών: “ACT – ACTive citizenship”, που διοργάνωσε για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των πολλαπλασιαστικών εκδηλώσεων προβολής και διάδοσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ3 2017-2020 – Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής – “ACT – ACTive citizenship projects to enhance pupils΄ social and civic competences”. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 680 μέλη της σχολικής κοινότητας, από όλη την Ελλάδα, που είχαν υλοποιήσει καλές πρακτικές κατά το σχολικό έτος 2020-21.

Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας: Σελέντης Ρωμανός, Ραχμανίδη Αλεξάνδρα, Τσουραμάνη Μυρτώ (από την Α΄ Λυκείου) και Ντεμερούκας Ευάγγελος (από Β΄ Λυκείου), παρουσίασαν την καινοτόμο δράση τους με τίτλο: «Οι μαθητές αντιμετωπίζουν κριτικά τα περιβαλλοντικά προβλήματα». Καθηγητές – σύμβουλοι των μαθητών και των μαθητριών ήταν οι εκπαιδευτικοί: κος Δημήτριος Κοπανάς και κα Βασιλική Κοντογεωργάκου. Στην υλοποίηση της παρουσίασης της δράσης συνέβαλε ιδιαίτερα ο εκπαιδευτικός,
υπεύθυνος του Ομίλου Ραδιοφώνου του σχολείου μας, κος Ευστάθιος Ζώης. Την εκδήλωση της 4ης ημέρας τίμησε με την παρουσία του ο κ. Γεώργιος Κόσυβας, Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία της δικτύωσης με την συνεργασία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και πρόσθεσε ότι τα Δίκτυα επιταχύνουν τη διαδικασία της αλλαγής και την προώθηση της μάθησης με την παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, που ευνοεί καινοτομίες και νέες ιδέες.

Στιγμιότυπο από την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης
Συμμετοχή του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών στη σχολική εβδομάδα ενεργών πολιτών -17 – 21 Μαΐου 2021 “ACT – ACTIVE CITIZENSHIP”